Поскъпване на хранителните стоки с до 1% и на автобусните

...
Поскъпване на хранителните стоки с до 1% и на автобусните
Коментари Харесай

Толът вдига цената на храните с до 1%, а на автобусните билети с около 7%

Поскъпване на питателните артикули с до 1% и на автобусните билети с към 7.6 на 100 – това е предстоящият резултат от въвеждането на тол системата от 1 март 2020 година

Това излиза наяве от оповестената оценка на въздействието на Тарифа за таксите, които се събират за прилагане на републиканската пътна мрежа. Документът е оповестен за публично разискване, а крайният период за предложенията е 16 декември.

Дълго чаканите цени за тол таксите за камионите и рейсовете са избрани съгласно тежестта, броя оси и емисионния клас на транспортното средство и на класа на пътя – автомагистрала, първи или втори клас. По тази причина са в необятни граници от 4 до 36 ст./км, което ще оскъпи пътя до морето да вземем за пример от 15 до 100 лева

За рейсовете над 12 тона цената е от 3 до 9 ст./км, а под 12 тона ще заплащат с по една стотинка по-евтино на километър – от 2 до 8 ст.

Стойността ще се пресмята на изминат километър, като всяко нахлуване в тол сегмент ще се приема за цялостното му изминаване, е посочено в известието на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР