поскъпнаха с до 60 лева на комплект, показа проверка на

...
поскъпнаха с до 60 лева на комплект, показа проверка на
Коментари Харесай

Зимните гуми поскъпнаха, по-високи цени и за монтажа им

нарастнаха с до 60 лв. на комплект, сподели инспекция на „ “. По-високи цени се следят и във връзка с някои услуги, като да вземем за пример монтажа им - при множеството автосервизи той е към 10 лв. за лека кола и 15 лв. за джип.

По-големите центрове оферират и VIP услуга ремонт и монтаж с роботизирана машина. Устройството разрешава автоматизирано придобиване на размерите на колелата, автоматизирано позициониране на инструмента и безконтактно обособяване на гумата от джантата с минимизирано напрежение и разпъване. При нея цената скача доста, само че автосервизите не показват съответния й размер.
 Как да подготвим автомобила за зимата? Как да подготвим автомобила за зимата?
Зимата към този момент е тук, живакът на термометъра все по-често е под нулата, а това ни подсказва, че е време да стегнем колата за зимата. КАТ в...

„ Цените на гумите са се вдигнали. Няколко години подред те изобщо не бяха пипани и си стояха едни и същи “, разяснява Вельо Манев, който е притежател на център за гуми в столицата. Според него това е предстоящо, имайки поради повишаването на всички артикули и услуги. Самият превоз на консумативите също се отразява върху цената - по-скъпото гориво способства за растежа на парите, които би трябвало да извади от джоба си крайният консуматор.

Макар цените на консумативите и услугите да са се нараснали, потреблението не се разграничава с това от минали години, разясниха осведомени. Темпото на продажби се резервира същото. „ Хората станаха съзнателни, правят промяната на гумите “, добави Вельо Манев. Той разкри, че най-скъпите гуми обичайно са по-големите и известните марки като „ Мишлен “. При тях цената за една численост е от 30 лв. за най-малкия цокъл до 1100 лева за 22-сантиметров цокъл. На противоположния полюс - най-бюджетните, са гумите импорт от Китай и Сърбия. Именно те са и най-предпочитаните, без значение от това какъв брой лъскаво е возилото. Собственици на центрове разясняват, че даже и по-заможните водачи постоянно избират евтини зимни гуми, защото не отдават огромно значение на тях. След тях по търсене са междинните по клас, които се пробват да догонят най-изгодните, a най-сетне са тузарските марки.

Въпреки появили се изказвания и опасения, че в резултат на пандемията от COVID-19 и усиленото търсене на зимни гуми те ще изчезнат от автоцентровете, се оказва, че множеството търговци в столицата са изцяло заредени с всички размери и марки. „ Към днешна дата към този момент гуми има, предлагаме всяка една марка. Покрай пандемията се очакваше да има проблем с доставките, само че наподобява са се справили със обстановката и всичко протича както нормално и без никакви проблеми “, разяснява Манев. Проверка на „ Монитор “ в различен столичен център за гуми също сподели, че няма недостиг до този миг. Дори в случай че потребителят избере марка или размер, които не са налични, от центъра са в подготвеност да извършат доставка и монтаж в рамките дневно.

Традиционно обаче се чака някои размери да бъдат изчерпани при започване на декември. Дотогава обаче към този момент огромна част от водачите са направили промяната на гумите, а закъснелите ще би трябвало да изберат друга марка или да си поръчат мечтаните консумативи.
 4 неща, за които да следим при избор на гуми 4 неща, за които да следим при избор на гуми
Има четири съществени фактора, за които би трябвало да съблюдавате при избор на гуми, в случай че желаете да закупите артикул, който да Ви донесе удовол...

Междувременно. Тя има за цел да обезпечи сигурността на всички участници в пътното придвижване по време на студените месеци. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР