Поскъпнаха и офертите за посрещането на Нова година Бум в търсенето

...
Поскъпнаха и офертите за посрещането на Нова година
Бум в търсенето
Коментари Харесай

Къщи за гости и хижи фул за Нова година, вижте цените

Поскъпнаха и офертите за посрещането на Нова година

Бум в търсенето на къщи за посетители и екзотични почивки за новогодишните празници. Три месеца преди края на годината множеството вили и къщи са резервирани, а ползата към топли дестинации е в пъти по-голям, регистрират туроператорите. Офертите за посрещане на 2023-а година обаче са по-скъпи тази зима. Заради растящите разноски и засилващия се интерес към пътувания, пакетите ще са с 10-20% по-високи цени, сподели инспекция на NOVA.  

Запитванията към този момент започнаха, а места в множеството хижи и къщи за посетители за края на декември към този момент няма. Хотелиерите в зимните курорти регистрират растеж при ранните резервации. Очакванията са в интервала 24 декември-1 януари на път да тръгнат над 500 хиляди българи. Сред най-търсените дестинации и тази зима ще бъдат ски курортите, СПА и балнео комплексите, както и обектите за културно-исторически туризъм. Ръст се регистрира и при екзотичните дестинации - най-популярни са Занзибар, Доминикана, Бали, Малдивите, Мавриций, Тайланд и Сейшелите.

Бърза инспекция в интернет платформите за резервации демонстрира, че разновидностите със свободни къщи за посетители за Нова година са мощно лимитирани. Все още обаче места се намират в някои региони на страната. „ Пикът ще бъде в края на октомври, само че след 15 ноември към този момент ще бъде мъчно да е намират такива места ”, сподели Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Разходите за посрещане на туристите тази зима ще са с пъти по-високи, пресмята Здравко Галчов, който е притежател на къща за посетители в Добринище. Поглеждайки към последните сметки за ток, хранителни артикули и горива, той е и заставен да вдигне цените на нощувките.

Резервациите в хотелите също са повече от предходната зима. „ От средата на август започнаха резервациите – и за Нова година, и за зимен сезон. Това е един от най-силните интервали през зимата, към този момент приготвяме новогодишната вечеря, празненството и резервациите последователно се ускоряват ”, показа Надежда Атанасова, която е шеф на хотел.

Истински шлагер тази зима ще са екзотичните почивки. Напук на инфлацията, българите харчат „ като за последно ” за ваканции, регистрират туроператорите. „ Този рестарт на туризма, този подем, се дължи на това, че хората бяха лимитирани в пътуванията и в последна сметка в този момент се вижда сериозен интерес. Търсенето е съществено, групите се запълват от рано, дори връщаме хора, тъй като няма къде да ги сложим.

Търсене има и към скъпи дестинации, освен към евтини такива ”, споделя Димитър Балтов от Обединение „ Бъдеще за туризма ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР