Пощите ще може да са по-гъвкави в управлението на услугите

...
Пощите ще може да са по-гъвкави в управлението на услугите
Коментари Харесай

Държавните пощи ще могат да закриват клонове

Пощите ще може да са по-гъвкави в ръководството на услугите си в дребните население места. Депутатите от транспортната комисия гласоподаваха на второ гласоподаване промени в Закона за пощенските услуги, написа " Монитор ".
Според промените ще има минимум една стационарна пощенска станция в обитаемоте места с население от 800 до 15 000 поданици. Това дава опция " Български пощи " да закрие станции, само че пред депутатите отрасловият министър Росен Желязков и шефът на пощите Деян Дънешки дадоха обещание, че няма да оставят дребните обитаеми места без услуги.
" Независимо от това дали са под или над 800 души население, те ще бъдат обслужвани ", увери Желязков. Той уточни, че по никакъв метод концентрацията на жители в огромните обитаеми места не е напън върху " Български пощи " да редуцира центровете си в дребните обитаеми места.
В момента " Български пощи " имат мрежа от 2979 пощенски станции в страната, от които 638 са в огромните градове, само че 1500 са в селища с под 800 поданици, разгласи Дънешки.
Срещу решението гласоподаваха срещу депутатите от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Сред причините им беше, че по този начин се развързват ръцете законово на пощите да понижат клоновете си и да навредят на огромна част от популацията. В отговор Желязков разяснява, че и до момента пощите са можели да редуцират клоновете си, само че не са го създали. Отделно развиват и други възможности като междуселищни пощальони, които разнасят парите на 300 000 пенсионери всеки месец. Той подчертава, че в бъдеще обслужването е допустимо да се прави и от дронове.
Обикновените пощенски услуги, които се оферират от частните куриерски компании, ще нарастнат с 20%. Причината е, че върху тях към този момент ще се начислява Данък добавена стойност, взеха решение още депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР