Пощенски станции категорично няма да бъдат закривани. Това заяви министърът

...
Пощенски станции категорично няма да бъдат закривани. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Росен Желязков: Пощенски станции няма да бъдат закривани

Пощенски станции изрично няма да бъдат закривани. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по отношение на проектозакона за пощенските услуги, който се гледа в пленарна зала.

В него имаше текст, който позволяваше пощенските клонове в обитаеми места с по-малко от 800 поданици да бъдат закрити. В пленарна зала този текст беше отритнат от депутатите.

Желязков напомни, че мрежата на " Български пощи " се състои от към 3000 станции, част от които единствено се поддържат и генерират дефицити, които се покрива от компенсацията, която страната дава на сдружението.

" Идеята на закона беше да се сътвори оня модел, който през глобата на Комисията за контролиране на известията, да докара до усъвършенстване на пощенската мрежа ", изясни още той и добави, че страната изплаща по близо 50 млн. годишно обезщетения на сдружението.

Министърът добави, че няма да се допусне нарушение в изплащането на пенсиите. " Важно е да се има поради, че изплащането на пенсията не е част от универсалната пощенска услуга. Това е различен тип услуга, която се дава от пощите. Държавата има ангажимент да заплаща пенсиите без значение дали посредством, или през " Български пощи ", тъй че изплащането на пенсиите ще бъде обезпечено ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР