Пощенски служители в Германия днес провеждат предупредителни стачни действия, което

...
Пощенски служители в Германия днес провеждат предупредителни стачни действия, което
Коментари Харесай

Стачка на служителите в германските пощи доведе до забавяне на пощенските пратки


Пощенски чиновници в Германия през днешния ден организират предупредителни протестни дейности, което води до закъснение на доставките на колета, съобщи ДПА.

Трудовият митинг е с искане за повишение на заплатите в немските пощи. 

Вторият по величина синдикат в страната " Ферди " (Verdi) разгласи, че стачката на чиновниците в пощенските центрове за обработка и разпределение на колета, която стартира нощес, ще продължи поради разногласието с " Дойче пост " (Deutsche post) за изискванията на груповия трудов контракт в пощенската работа.

Стачкуват единствено чиновниците в центровете за обработка и разпределение на колета, което може да забави доставките с един или два дни, съгласно представител на немските пощи. 

В обособените райони на Германия стачните дейности се отразяват друго на пощенските доставки. Все още няма данни за общия брой на стачкуващите в цялата страна, отбелязва ДПА.

Говорител на " Ферди " разгласи, че към 2000 пощенски чиновници са спрели работа в югозападната част на Германия, до момента в който в Берлин и в региона към столицата през предходната нощ са стачкували към 300 души. В някои региони на Западна Германия също се оповестява за мощна поддръжка за трудовия митинг.

Профсъюзът прикани за стачка в пощенските центрове за обработка и разпределение на писма и пратки, откакто не съумя да реализира съглашение с " Дойче пост " за нарастване на заплатите на към 160 000 чиновници с 15 на 100. 

Преговорите ще продължат на 8 и 9 февруари. " Дойче пост " разгласи, че тогава ще показа предложение, обвързвано с трудовия спор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР