Пощенски служител от Пенсилвания призна, че си е измислил бомбастичните

...
Пощенски служител от Пенсилвания призна, че си е измислил бомбастичните
Коментари Харесай

Пощенски служител си измислил твърдения за изборни измами на вота в САЩ

Пощенски чиновник от Пенсилвания призна, че си е измислил бомбастичните обвинявания за нередности при гласуването по пощата на тазгодишните избори, подети след това от последователите на президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския като доказателство за измами, обявиха проверяващи от Конгреса, представени от ДПА.

Ричард Хопкинс, чиновник на Американските пощи от Ери, Пенсилвания, първо сподели предходната седмица, че неговият директен началник е инструктирал личния състав да поставя задна дата на подадените по пощата бюлетини след изборния ден, с цел да могат да бъдат преброени - което би било нелегално.

Тези изказвания по-късно бяха подети от акцията на Тръмп и републиканците в Конгреса като доказателство, че президентът има мощни учредения да не признава избирането на Джо Байдън, изключително в случай, че Хопкинс е подписал клетвена декларация в поддръжка на изказванията си.

Вчера обаче Хопкинс признал пред проверяващи към основния инспекторат на пощите, че изказванията му са погрешни, съгласно Комисията по надзора на Камарата на представителите.

"Главният инспекторат уведоми през днешния ден комисията, че е събеседвал с Хопкинс в петък, само че през вчерашния ден Хопкинс се отрекъл от изказванията си и не обяснил за какво е подписал клетвена декларация с погрешно наличие ", написа нощес в Туитър ръководената от демократите комисия.

Разкритията идват в миг, когато Тръмп продължава да не признава успеха на Байдън, базирайки се на неоснователни изказвания за всеобщи измами на изборите.

Хопкинс не беше открит за коментар.

Тим Мърта, представител на акцията на Тръмп, съобщи без доказателства, че Хопкинс може да е бил заставен да се откаже от изказванията си.

"Той разказа недвусмислено какво е претърпял и ние не знаем под какъв тип напън е бил във времето, откакто е направил обществените си изказвания, изключително предвид на обстоятелството, че през днешния ден в Туитър бяха оповестени персонални данни на нашите юристи ", сподели Мърта.

Главният инспекторат на пощите стартира да проверява изказванията на Хопкинс, откакто те за пръв път се появиха в петък в обява на "Проджект Веритас ", крайнодясна медия, която в предишното е тиражирала тайни теории и погрешни обстоятелства.

Кампанията на Тръмп се базира на обвиняванията на Хопкинс в заведено през вчерашния ден правосъдно дело против изборните резултати в Пенсилвания, а също така съобщи клетвената декларация на Хопкинс на ръководителя на правната комисия на Сената, републиканеца Линдзи Греъм, който прикани министерството на правораздаването да стартира следствие.

След апела на Греъм за следствие основният прокурор Уилям Бар популяризира необикновен меморандум, даващ правото на федералните прокурори в цялата страна да проверяват "немаловажните изказвания " за измами, въпреки че не са се появявали надеждни доказателства, че за успеха на Байдън са съдействали противозаконни гласове, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР