Пощенска марка по повод 110-годишнината от Балканските войни (1912-1913 г.)

...
Пощенска марка по повод 110-годишнината от Балканските войни (1912-1913 г.)
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка по случай 110-годишнината от Балканските войни

Пощенска марка във връзка 110-годишнината от Балканските войни (1912-1913 г.) беше валидирана в Министерството на защитата. 

Пощенска марка по случай Балканските войни Снимка: Министерство на защитата

Министърът на защитата Димитър Стоянов и основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ Филип Алексиев пуснаха в приложимост марката. На събитието участва и началникът на защитата адм. Емил Ефтимов. 

Върху марката е изобразен военачалник Георги Вазов пред пленени турски оръдия от 1913 година, което  символизира невероятната сила, изключителната воля и вярата на бойците и офицерите при завладяването на Одринската цитадела, считана от западните военни експерти за непревземаема, уточни министър Стоянов.

Тя носи името „ Незабравените лица на спасението “

„ Балканските войни съставляват естествено продължение на национално-освободителните войни на българския народ от XIX век с военни средства. Пощенската марка в тази ситуация е знак на предаване на обръщение да съхраним славното ни минало, да не забравяме подвига и саможертвата на нашите герои, да бъдем горди с историята си “, сподели още служебнит министър на отбраната по време на церемонията.

Художник е Дамян Дамянов, който е изобразил документална снимка на военачалник Георги Вазов пред пленени турски оръдия от 1913 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР