Пощенска банка отчита нарастващ интерес към иновативната си програма Project

...
Пощенска банка отчита нарастващ интерес към иновативната си програма Project
Коментари Харесай

Project YOUth на Пощенска банка е все по-популярна сред младежите

Пощенска банка регистрира възходящ интерес към новаторската си стратегия „ Project YOUth “, предопределена за най-младите клиенти на институцията. В последната година броят им се усилва с 33,5%, което е очевиден симптом за възходящия интерес и ангажираност измежду младите към банкови артикули и финансови решения. Близо 64% от цялото младежко портфолио на банката употребява цифровите услуги като Интернет банкиране и/или модерния мобилен портфейл ONE wallet by Postbank, а измежду най-активните клиенти използването на цифрови услуги за всекидневно банкиране е над 77%. Това сочат най-новите данни от изследване на Predicta, направено по поръчка на Пощенска банка, които открояват ясно, че младото потомство разчита от ден на ден на отдалечени услуги и цифрови решения за банкиране в ежедневния си темп на живот, с които ръководството на персоналния бюджет е още по-сигурно, елементарно и комфортно.

В разбора на данните се следи още, че най-големият растеж на дейните консуматори е във възрастовата група 18-26 години с над 70%. Към юни 2023 година по отношение на същия месец през 2022 година измежду младежите се вижда нараснал интерес към потреблението на електронно банкиране, което още един път удостоверява обстоятелството, че те избират комфортния и лесния метод да ръководят своите финанси от всяко място и когато и да е.



Видима е наклонността за всички подкатегории и подсегменти към дейното потребление на дебитни карти, като единствено за година се следи растеж от 65% на клиентите, които употребяват картите си интензивно на ПОС терминали, правейки приблизително по 7 преводи месечно, по отношение на 1,6 преводи на АТМ устройства. За потомство Z парите в брой са все по-малко атрактивни в всекидневието, до момента в който цифровите преводи (разплащане на ПОС терминали и работа с АТМ устройства) имат все по-голямо преимущество.



„ Със основаването на „ Project YOUth " нашето предпочитание бе да разтеглим достъпа на младежите до персонализирани и сигурни финансови решения, които ще им бъдат в помощ при образуването на нужната просвета във връзка с ръководството на личния бюджет, построяването на нови спестовни привички и отговорно ползване. Днес сме още по-щастливи да отбележим позитивната наклонност, която следим в последната година и която още един път удостоверява, че сме постигнали задачата си. Младежката ни стратегия продължава да трансформира банкирането в занимателно и ангажиращо прекарване за най-малките ни клиенти, като им оказва помощ да изградят финансовото си бъдеще с лекост, дава им опция за непрестанно надграждане на умения, както и им дава спомагателни основни преимущества ", разясняват от Пощенска банка.

От разбора излиза наяве още, че младежите, които са разкрили своя стратегия в банката и употребяват разплащателната си сметка за превод на работна заплата, са нарастнали с 20%. Интересен е и фактът, че депозитните сметки на младежи до 26 годишна възраст се усилват по отношение на данните за юни 2022 година. Заедно с това салдото по тях също нараства, което приказва за увеличаваща се наклонност към икономисване на средства. Сред главните преимущества на потреблението на дебитни карти е, че те възпитават уместно ползване, отговорно държание и рационално ръководство на персоналните финанси още от най-ранна възраст.

С 51% се усилва и броят на потребителите, които разкриват Младежката стратегия „ Project YOUth " за приемане на стипендия, а принос за това имат специфичните условия и многочислените изгоди, които тя им дава за предпазване на персоналните им средства. Тенденцията младежите да търсят картови артикули за своите приходи от стипендия има внезапен скок в последната година и това се следи доста отчетливо в интервалите на откриването им, когато се афишират и самите стипендиантски стратегии от учебните институции.

Данните от изследването на Пощенска банка по отношение на поведенческите модели на младежкия сегмент открояват доминиращ профил на Mall lovers, който се характеризира с всекидневно потребление на дебитните карти при разплащане в супермаркети, мрежата от търговски обекти за мода и облекло, заведения за хранене и развлечения, кафенета, спортни клубове, бензиностанции, куриерски и всевъзможен вид услуги, като да вземем за пример месечните абонаменти за музикални и телевизионни стрийминг платформи. Сайтове като Aliexpress и Apple са измежду най-често употребяваните онлайн магазини за извършване на покупки на този сегмент.

Потребителите от сегмент Occasionalists lifestyle се подреждат незабавно след тях, като държанието им се показва в доста по-малки суми на преводите, само че постоянно повтарящи се в всекидневието.

В годишна динамичност изменението във всяка една поведенческа подкатегория при младежите, максимален е растежа през 2023 на Mall Lovers (65%), следвани от Daily need потребителите (29%). Наблюдава се спад при Mega store buyers от 43% или потребителите, които пазарят в огромни магазини с обособени секции от всевъзможен темперамент – от строителни до ежедневни артикули.

Пощенска банка сътвори специфичната Младежка стратегия „ Project YOUth " с концепцията да въодушеви най-малките и да им даде съгласуван с техните потребности и възраст банков артикул, с който да открият галактика от нови финансови благоприятни условия. Програмата е разпределена в три възрастови групи – от 7 до 14 години, от 14 до 18 години и от 18 до 26 години. „ Project YOUth " дава забавни финансови оферти за дебитни карти за деца и младежи, с използването на които те получават нови и потребни привички, научават повече за ролята на парите и образуват от дребни своята финансова просвета. Едновременно с това им обезпечава улеснение при осъществяване на ежедневните им разплащания, като са планувани и подобаващи самостоятелни предели, съобразени с възрастта им.

Повече информация за Младежката стратегия „ Project YOUth " на Пощенска банка, както и за цялостната гама от артикули и услуги на институцията, може да бъде открита на www.postbank.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР