Пощенска банка направи безвъзмездно дарение в размер на 50 000

...
Пощенска банка направи безвъзмездно дарение в размер на 50 000
Коментари Харесай

Пощенска банка подкрепи „Пирогов“ в борбата с Covid-19

Пощенска банка направи безплатно подаяние в размер на 50 000 лв. на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов “.

Средствата са предоставени за закупуване на консумативи, нужни за предотвратяване на медицинските екипи на лечебното заведение в изискванията на увеличаващ се брой инфектирани и болни, както и за съоръжение на разкритите пунктове за прегледи и тестване на жители.

„ Продължаваме интензивно с нашите дейности в поддръжка на медиците и непримиримата им битка за живота на пациентите. Като обществено виновна компания следваме линията на ангажираност към обществото, тъй като имам вяра, че ще преодолеем компликациите и ще се оправим с общи старания. Изказваме дълбока признателност и почитание към здравните служащи на България за техния професионализъм и жертвоготовност.

Даряването е жест, който попаднал на място и в точния момент, ще възвърне неведнъж вярата в положителното “, уточни Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.

„ От името на управлението на болничното заведение и персонално от мое име желая да изкажа своята признателност за жеста, който Пощенска банка направи към нас. Дарените средства ще ни разрешат да закупим консумативи, с които да защитим здравето на сътрудниците.

Също по този начин ще ни помогне да оборудваме новоразкритите центрове, в които екипи правят пробонабиране и обзор на пациенти, което ще бъде от значително значение, изключително в този момент с наближаването на зимния сезон “, показа от своя страна проф. доктор Асен Балтов, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.

Това е следващото подаяние, което Пощенска банка прави, с цел да поддържа напъните на медиците и болничния личен състав, които се намират на първа линия в битката с Covid-19.

В първите дни след оповестяването на изключителното състояние у нас банката подкрепя най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас – „ Майчин дом “ в София. През пролетта финансовата институция подари средства и на МБАЛ „ Хаджи Димитър “ в Сливен, както и на УМБАЛ „ Света Екатерина “ в София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР