Пощенска банка, лидер на пазара на финансови услуги, и JA

...
Пощенска банка, лидер на пазара на финансови услуги, и JA
Коментари Харесай

Пощенска банка и JA Bulgaria ще учат младите на финансова грамотност

Пощенска банка, водач на пазара на финансови услуги, и JA Bulgaria (Junior Achievement Bulgaria), водеща организация в даването на новаторско и съвременно обучение, слагат началото на огромно стратегическо партньорство, ориентирано към възстановяване на финансовата просветеност измежду младежите в България.

Сътрудничеството ще се осъществя посредством стратегиите „ Лични финанси ” и „ Практични финанси “ на JA Bulgaria, които имат за цел да приготвят учениците с съществени финансови познания и умения, които да им оказват помощ да вземат осведомени решения в персоналния и професионалния си живот и да ръководят по-добре своите финанси.

Съвместната самодейност на двете институции се основава на дългогодишните старания на JA Bulgaria за създаване на по-финансово грамотна и стопански дейна юноша и е подкрепена от забележителния опит и ангажираност на Пощенска банка към обществено виновните планове, с което институцията още един път затвърждава водещата си роля на основен сътрудник в самодейностите за повишение на финансовата просветеност в България.

 „ В Пощенска банка имаме вяра, че финансовата просветеност е основополагаща за построяването на стабилно и проспериращо общество, а с непрекъснати дълготрайни и стратегически вложения в образованието можем да допринесем за цялостното развиване на средата у нас. Нашето партньорство с JA Bulgaria е израз на уговорката ни към бъдещето на младежите и сме извънредно щастливи да работим дружно, с цел да им помогнем да изградят постоянни финансови умения още от ранна детска възраст, които ще ги улеснят значително в живота им отсега нататък. Стремежът ни е освен да дадем нужните познания, на практика насоки и ползотворни препоръки на младежите, само че и да ги вдъхновим да поемат дейна роля в построяването на своето финансово бъдеще, “ разясняват от Пощенска банка.

Програмите на JA Bulgaria „ Лични финанси ” и „ Практични финанси “ са създадени предвид на актуалните провокации, пред които са изправени младежите през днешния ден и включват интерактивни уебинари и уроци, в които висококвалифицираните експерти на Пощенска банка ще дават своята експертиза и опит и ще подкрепят участниците с професионални рекомендации по отношение на най-актуалните трендове в банковия бранш. Особено значима самодейност в границите на партньорството е и новаторска стажантска стратегия, която включва младежи непосредствено в създаването на образователни материали и стратегии.

Обновено образователно наличие ще бъде създадено взаимно от специалисти на JA Bulgaria, Пощенска банка и младежи, участващи в новаторската стажантска стратегия. Този смесен метод за внедряване на модерни способи за показване на финансовите тематики ще направи наличието на образователните материали по-достъпно за младежите, ще подсигурява неговата практическа употреба и високо качество. Сред водещите цели на партньорството сред двете институции е стратегиите на JA Bulgaria за финансова просветеност да доближат до нови над 1000 възпитаници от цялата страна.

За нас, в JA Bulgaria, това партньорство е значима стъпка напред в задачата ни да подготвим младежите за сполучлива кариера и живот посредством повишение на тяхната финансова просвета и познания. Съвместно с Пощенска банка ще работим интензивно, с цел да достигнем до от ден на ден възпитаници в България и да създадем трайни и значими промени в обществото и просветителната система “, разяснява Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA Bulgaria.

Стратегическото партньорство на Пощенска банка и JA Bulgaria, която е част от световната мрежа на Junior Achievement, предоставяща просветителни стратегии за насърчаване на предприемачески, финансови и кариерни умения на младежите, акцентира споделената визия на двете организации за смисъла на финансовата просветеност и нуждата от продължаващи старания за нейното повишение в България.

Последното проучване на Програмата за интернационално оценяване на учениците (PISA 2022), създадено от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), акцентира нуждата от повсеместен метод за възстановяване на финансовата просветеност измежду учениците в България. Данните от изследването сочат още, че забележителна част от българските възпитаници към този момент са консуматори на финансови услуги, като банкови сметки и дебитни карти, и точно с помощта на насъбрания си опит и дейна работа с тях, показват и по-висока финансова просветеност в оценяването.

Пощенска банка, като една от водещите финансови институции в България, топ шеф и новаторски водач с дълготраен опит в даването на банкови услуги, се отличава със своята многопластова политика за корпоративна обществена отговорност и през годините осъществя и поддържа голям брой разнородни планове, ориентирани към стабилно развиване и подобряването на качеството на живот в страната. Банката осъзнава своята значима роля и сполучливо извършва своя ангажимент на генератор на смяната, като влага запаси, време и средства в четири съществени области – обучение, запазване на околната среда, спорт и корпоративно дарителство.

JA Bulgaria е водеща организация с одобрена известност в даването на новаторско и съвременно обучение от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от просветителни артикули и услуги включва стратегии в 3 тематични области: предприемачество, финансова просветеност и умения за работа. Образователната философия на JA се базира на методите на учене посредством правене и смесено образование (blended learning) с потребление на цифровизирано интерактивно наличие. Научете повече ТУК.

Повече информация за корпоративната политика, цел, визия и полезности на Пощенска банка, както и за многопластовата КСО политика на институция, опциите, които тя предлага като топ шеф, и партньорството ѝ с JA Bulgaria може да бъде открита на www.postbank.bg и www.careers.postbank.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР