Посетителите в деня на отворените врати разгледаха лабораторията, болничната аптека,

...
Посетителите в деня на отворените врати разгледаха лабораторията, болничната аптека,
Коментари Харесай

Кметът Алексиев: МБАЛ-Поморие ще съществува, ще продължи да работи и да се развива като общинска болница

Посетителите в деня на отворените порти разгледаха лабораторията, болничната аптека, новата инсталация за образна диагностика, както и кабинетите на разнообразни експерти

Най-категорично заявяваме пред вас, младежите, и ви обещаваме, че МБАЛ-Поморие ще съществува, ще продължи да работи и да се развива като общинска болница. Това сподели през днешния ден кметът Иван Алексиев пред студентите от факултета по медицина в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас.

Бъдещите медици, както и дванадесетокласници от СУ „ Иван Вазов “ – Поморие посетиха лечебницата дружно със своите преподаватели. В рамките на два часа постройката отвори порти освен за учащи, само че и за всички поданици и посетители на общината, искащи да прегледат и да се срещнат от близко с активността и изискванията в болничното заведение и в медицинския център.

„ Здравеопазването, както и образованието, би трябвало да бъдат общодостъпни. Искаме да ви покажем една общинска болница, която дава опция за развиване на младежи. Ние влагаме и непрекъснато работим по планове, с цел да благоустрояваме базата. Ще видите новия рентген, новия скенер, сега вършим ремонт на детското поделение, по-късно ще възобновим хирургията. Болницата в Поморие ще я има и разчитаме на вас. Вие сте бъдещето! “, добави още Алексиев посрещайки младежите и техните преподаватели.

Освен с кмета, всички присъстващи имаха опция да беседват, споделяйки отзиви и оферти, с шефа на болничното заведение доктор Кирил Хинов, шефа на Медицинския център доктор Бабуров, ръководителя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов и заместник-кмета с сектор „ Здравеопазване “ Янчо Илиев.

Посетителите в деня на отворените порти разгледаха лабораторията, болничната аптека, новата инсталация за образна диагностика, както и кабинетите на разнообразни експерти.

Проф. Петя Цветкова, учител в Медицинския факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас, благодари на домакините за поканата и показа, че е впечатлена от резултатите, реализирани в лечебното заведение. „ Виждам, че волята и на Общината, и на болничното управление е в вярната посока и има добра колаборация. Похвално е, че затваряте цикъла, тръгвайки от консултативните кабинети, през диагностичните, стигайки до стационара. Две неща най-вече ме впечатлиха – едното е чистотата, другото е, че тук всичко е компютъризирано – от регистратура, до болнична стая. Поклон пред труда ви, тъй като хората и професионализмът вършат дадената институция. “, показа проф. Цветкова и изяви предпочитание тя и студентите ѝ още веднъж да посетят МБАЛ – Поморие, с цел да провеждат изнесени извършения и научни прояви.

Повече фотоси и видео може да видите на формалната.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР