Посетителите ще трябва да носят маски и да поддържат разстояние

...
Посетителите ще трябва да носят маски и да поддържат разстояние
Коментари Харесай

Църквата на Божи гроб отново приема вярващи

Посетителите ще би трябвало да носят маски и да поддържат разстояние два метра един от различен

Йерусалимската черква на Божи гроб „ Свето Възскресение " отворя порти след двумесечно затваряне заради пандемията COVID-19, оповестиха християнските управляващи в светия град.

„ От през днешния ден това най-свято място още веднъж ще бъде налично за вярващите за визити и молебствия ", обявиха духовните пастири на трите вероизповедания, които споделят мястото в известие в събота.

Те обявиха, че ще бъдат приложени ограничения за " отбягване на риска от ново разпространяване на инфекцията COVID-19 ". " В началото броят им ще бъде стеснен (до 50 души) и базиликата ще бъде налична единствено за тези, които нямат температура или признаци на зараза и носят подобаващи покрития за лице ", се споделя в изказването.

Посетителите ще би трябвало да носят маски и да поддържат разстояние два метра един от различен. Поклонниците ще бъдат помолени и да „ заобикалят всеки акт на лоялност, който може да включва физически контакт, като допиране и целуване на камъните, иконите, облеклата и личния състав в базиликата ", се прибавя в изказването.

Църквата беше затворена на 25 март преди празника Великден, като част от ограниченията, наложени за битка с разпространяването на вируса в Израел и палестинските територии, напомня БГНЕС.

Гръцката православна, арменска и римокатолическа деноминация споделят попечителството на свещеното за християните място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР