Посетителите на MWC 2024 в Барселона могат да очакват изненада

...
Посетителите на MWC 2024 в Барселона могат да очакват изненада
Коментари Харесай

Водещ РС производител подготвя прозрачен лаптоп


Посетителите на MWC 2024 в Барселона могат да чакат изненада от Lenovo 
(снимка: Lenovo)

Производителите на компютри приготвят изненади за Световния мобилен конгрес (MWC 2024), който ще се организира в края на февруари в Барселона. Като една от атракциите се обрисува транспарантният преносим компютър на Lenovo, за който изтекоха информации в медиите.

Според разнообразни изявления, Lenovo приготвя премиерата на концептуален преносим компютър с транспарантен екран и транспарантен похлупак. Очаква се обществената проява да се състои точно на MWC 2024 в каталунската столица (26-29 февруари).

Моделът ще бъде част от серията ThinkBook, а съществуването на клавиатура с дигитален блок демонстрира, че диагоналът на екрана ще бъде 15 или 16 инча. Лаптопът ще работи под ръководство на Windows 11.
още по темата
Засега няма други детайлности за характерностите на компютъра, само че нормално за устройства от този вид (концепции) се избират най-актуалните процесорни платформи на Intel.

В сгънато положение клавиатурата ще се вижда през капака. Не се знае дали тя ще бъде сензитивна на досег или елементарна. Компонентите, вградени в капака, ще бъдат ситуирани в непрозрачна зона в долната му част.

Подобни концептуални разработки не постоянно се осъществят като пазарен артикул. Освен дизайнерския резултат, не е ясно дали прозрачността би имала на практика смисъл в избрани сюжети на потребление на преносимия компютър.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР