Посетителите на кръчми имат право да пият на открито в

Посетителите на кръчми имат право да пият на открито в ...

Заведенията в Англия отварят на открито от утре

Посетителите на кръчми имат право да пият на открито в от утре, 12-ти април, стига да образуват групи от не повече от шест души или две различни домакинства. В Шотландия и Уелс приказката на халба на открито ще се възобнови от 26-ти април, съобщава БГНЕС, позовавайки се на „Политико”.
Откакто премиерът Борис Джонсън обяви своята пътна карта за премахване на ограниченията за заключване , резервирането на места на открито в английските кръчми и ресторанти през първите няколко дни след възобновяването се превърна в невъзможен подвиг: от угостителския бизнес твърдятк, че резервациите са на рекордни нива.

В Ирландия отвориха Корона-free пъб - първо тест, после питие В Ирландия отвориха Корона-free пъб - първо тест, после питие
Бар в Западна Ирландия обяви откриването на първата в страната кръчма без коронавирус, в която посетителите ще бъдат тествани с бърз те...
Но британското време, проблеми с паричните потоци и липсата на достатъчно пространство на открито, за да се съобразят с правителствените изисквания, означават, че повечето кръчми няма да отворят най-малко до 17-ми май, когато се очаква да тръгне и бизнесът на закрито в Англия. „Смятаме, че приблизително 1/3 от кръчмите ще отворят утре", каза Джеймс Калдър, изпълнителен директор на Обществото на независимите пивовари, което представлява 830 независими занаятчийски пивоварни в цяла Великобритания.
Около 2000 заведения в Обединеното кралство фалираха през 2020 г. поради ограниченията заради коронавируса, сочат от Британската асоциация за бира и кръчма (BBPA), което е около 5% от общия брой. Пъбовете, които могат да превърнат тротоарното пространство в зона за пиене, са в по-добро положение от останалите, но операторите се опасяват, че търговията ще бъде силно зависима от капризното британско време. Бизнесът инвестира десетки хиляди лири в одеяла, чадъри, шатри, външно отопление и мебели.

Източник: actualno.com