Посетителите бяха евакуирани от музея Лувър в Париж в събота,

...
Посетителите бяха евакуирани от музея Лувър в Париж в събота,
Коментари Харесай

Музеят Лувър е евакуиран поради „съображения за сигурност“, тъй като Франция остава в състояние на повишена готовност след нападение с нож

Посетителите бяха евакуирани от музея Лувър в Париж в събота, който затвори " от съображения за сигурност ", до момента в който Франция е в нараснала подготвеност след нахлуване в североизточния град Арас.

Страната задейства най-високото си равнище на паника, откакто мъж намушка до гибел преподавател и рани тежко други трима в учебно заведение в петък.

Говорителка на Лувъра, най-големият музей в света, сподели за Агенция Франс Прес, че е имало " получи документално известие, в което се показва, че има риск за музея и неговите гости ".

" Решихме в сегашния народен подтекст на предизвестие за „ незабавна офанзива “ да го евакуираме и затворим за деня, до момента в който правим нужните инспекции ", сподели говорителката.

Полицията в Арас арестува обвинения нападател, Мохамед Могучков, който извика арабската фраза " Аллаху акбар! " (Бог е най-велик).

Властите допускат евентуална връзка с продължаващото принуждение в Близкия изток, като президентът Еманюел Макрон осъди акт на „ ислямистки гнет “.

Лувърът сподели, че посетителите, които са резервирали билет за денят ще бъде възобновен.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР