Посещениято на саудитския крал Салман бен Абдел Азис Ал Сауд

...
Посещениято на саудитския крал Салман бен Абдел Азис Ал Сауд
Коментари Харесай

Конфуз: Ескалаторът, по който слизаше саудитския крал от самолета си в Москва се счупи

Посещениято на саудитския крал Салман бен Абдел Азис Ал Сауд в Москва се трансформира в събитие номер едно за съветската столица. Още при слизането на монарха от самолета се получи непредвиден конфуз-ескалаторът, който трябваше да смъкна на земята краля, ненадейно спря и принуди облеченият в обичайните за страната си облекла Ал Сауд да слиза деликатно по стъпалата. Кралят явно се затруднява при слизането, демонстрират фрагментите на видеото. За да няма произшествия, той прибира необятните си облекла и е подкрепян от собствен доближен. Слава богу, всичко мина без произшествия на московското летище Внуково.

Както е традиция при всички визити на саудитския монарх, свитата му впечатлява с източен лукс и обсег, с който обитава в съответната страна. местата в трите петздвездни хотела на съветската столица, намиращи се в центъра й са изкупени от съпътстващите краля. Става дума за Four Seasons, St. Regis и " Национале ". Съобщава се, че до 6 октомври не се вършат и резервации, а защитата и достъпа до тези хотели е под непоколебим надзор на съветските спецслужби.

От хотелите оповестяват, че поискане на високите посетители, са подхванали преоборудване на заетите от тях стаи-сменят се мебели, слагат се типични за саудитите декорации. Според неофициалните информации, един ден престой на краля и свитата му в Москва коства 1 милион рубли или към 15 000 евро.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР