Посещението на Володимир Зеленски е ясен и категоричен знак, че

...
Посещението на Володимир Зеленски е ясен и категоричен знак, че
Коментари Харесай

Даниел Митов: Зеленски е чул двата спектъра на българския политически  дебат по отношение на Украйна

Посещението на Володимир Зеленски е явен и безапелационен знак, че България стои на вярната страна на историята. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Според него това посещаване е трябвало да се случи по-рано и съобщи, че от началото на войната ГЕРБ натискат за поддръжка за Украйна по всички вероятни способи. Обвини държавното управление на Кирил Петков и така наречен " четворна коалиция ", че са държали декларациите на Народно събрание за Украйна да бъдат " беззъби " и да не включват военна помощ.

" Заради тази позиция, дружно с тази на президента Радев, България изпадна от класацията на естествените цивилизовани страни ".

Според Митов през днешния ден Зеленски е чул двата спектъра на българския политически и публичен спор по отношение на Украйна.

По мотив решението за продажба на оборудването за АЕЦ " Белене " разяснява, че от години е ясно, че то няма да влезе в приложимост у нас.

" На украинците ще им свърши работа. Те имат експертите, не зависят от Русия ".

Посочи, че оборудването ще бъде продадено най-малко на цената, на която България го е купила, както и че по-рано днес Европейската комисия е оповестила опция да финансира тази договорка.

" Това по никакъв метод не ни прави уязвими и не обезсилва Българската войска. Това са пропагандните тези, които чухме в президентството. Страховете на хората са законни, само че се подхранват от безотговорни политици от Българска социалистическа партия и " Възраждане " и президента Радев ".

Даниел Митов насочи остри думи към Румен Радев, наричайки го " презрян и мрънкащ човек ". Според депутата срещата сред Радев и Зеленски е била срамна, защото се е наложило украинският президент да изяснява за какво би трябвало да пази страната си.

" Единствената пропагандна нелепост, която може би пропуснаха през днешния ден от трибуната на Народно събрание, беше за бойните комари в Украйна - това са неща, които приказва Владимир Путин ".

Според него Корнелия Нинова злоупотребява с думите национално изменничество и народен интерес.

" Наследниците на Коминтерна би трябвало доста деликатно да стъпват, когато приказват за национално изменничество ", сподели депутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР