Посещението на Си Дзинпин е ярка подкрепа за президента Путин.

...
Посещението на Си Дзинпин е ярка подкрепа за президента Путин.
Коментари Харесай

Огнян Дъскарев: Посещението на Си Дзинпин е ярка подкрепа за президента Путин

Посещението на Си Дзинпин е ярка поддръжка за президента Путин. Това сподели Огнян Дъскарев в предаването " България, Европа и светът на фокус "  по Радио " Фокус " по отношение на руско-китайските връзки и визитата на Си Дзинпин в Москва.

" Си Дзинпин се опита да затвърди Китай като неутрален посредник, само че за Запада няма подозрение, че той не е подобен, тъй като той взе участие в взаимни военни учения с Русия в Южна Африка. Освен това Китай усили с голям % покупките на съветски газ и петрол, а също по този начин и своя експорт на машини - основно за Русия. Той съумява с голям триумф да парира западните наказания над Руската федерация, а същото прави и Индия ", сподели Дъскарев.

Международният анализатор сподели, че от Киев не отхвърлят китайския проект за мир,  за разлика от Съединени американски щати. 

" Интересното е, че Киев наподобява приема Китай като миротворец, до момента в който Съединени американски щати отхвърлиха китайския проект за мир, казвайки, че той не е безпристрастен и не е съответен, тъй като в него не се приказва за евакуиране на съветските войски. Киев наподобява не желае да къса своите връзки с Китай, дори Зеленски през вчерашния ден сподели, че чака посещаване на китайския президент в украинската столица ", означи Дъскарев.

Огнян Дъскарев счита, че към този момент е настъпил новият международен ред, в който хегемон не са единствено Съединени американски щати. На глобаланта сцена към този момент има и други супер сили, които въздействат на  събитията по света. 

" Посещението на Си Дзинпин затвърждава многополярния свят. Това е новият международен ред, където няма единствено една свръхсила. Това се случва в този момент поради войната в Украйна. Преди месец на гласоподаване в Организация на обединените нации " за “ или " срещу “ да бъде наказана Русия по отношение на войната, от 191 страни - 141 гласоподаваха " срещу “ Руската федерация и я осъдиха, само че 32 страни се въздържаха – измежду тях Китай, Индия, Африка, Пакистан, което е към 40% от международното население ", разяснява той.

Според анализтора Съединени американски щати не съумяват да поддържат положителни връзки и с Индия, която все още също застава зад Русия, а през последната година е увеличила над пет пъти вноса на съветски артикули.

" Китай употребява затрудненото състояние на Русия и купува на ниски цени съветската сила. Подкрепата на Китай за Русия е явна. Бих желал да кажа, че Индия също се въздържа и заема много проруска позиция. Самият индийски импорт на съветски артикули за последната година се е нараснал от 7,7 милиарда $ на 37 милиарда $. Сегашният министър председател на Индия беше доста непосредствен с някогашния американски президент Доналд Тръмп и споделяше общи хрумвания с него. Бих споделил, че в този момент връзките сред Съединени американски щати и Индия не са толкоз положителни, колкото бяха по времето на президентстовто на Тръмп ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР