Посещението на секретаря по отбраната Лойд Остин е знаково за

...
Посещението на секретаря по отбраната Лойд Остин е знаково за
Коментари Харесай

Заков: Посещението на Лойд Остин е знаково за двустранните отношения със САЩ в сектор отбрана

" Посещението на секретаря по защитата Лойд Остин е знаково за двустранните връзки в региона на защитата сред България и Съединени американски щати ", това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков на срещата през днешния ден, 19 март, със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин.

За последните 25 години това е първа аудиенция в нашата страна на равнище секретар по защитата, прецизират от военното министерство.

Двамата министри разискаха обстановката в Украйна.

Те подчертаха единството на страните-членки на НАТО в укрепването на сигурността в района с подхванатите ограничения за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Източния фланг.

Акцент в диалозите бе подложен и върху образуваната от България непрекъсната многонационална бойна група, под оперативния надзор на Върховния главнокомандващ на НАТО в Европа, която ще способства за увеличение на отбранителните качества на Алианса в района.

В рамките на полемиката бяха наранени и предпочитаните за България въпроси, свързани с придобиването на нови качества и рационализация на българските Въоръжени сили, както и вероятностите за съдействие в региона на киберсигурността.

Очертани бяха и последващите стъпки за развиването на стратегическото партньорство сред двете страни.

На срещата участваха и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и посланикът на Съединени американски щати у нас Н.Пр. Херо Мустафа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР