Посещението на руския президент Владимир Путин в Китай, насрочено да

...
Посещението на руския президент Владимир Путин в Китай, насрочено да
Коментари Харесай

Китай поиска да намали делегацията на Путин до 6 човека

Посещението на съветския президент Владимир Путин в Китай, планувано да съвпадне с Олимпийските игри в Пекин, ще се организира без огромна " свита ".
Поради рестриктивните мерки на ковид Китай понижи делегацията на Путин от 20-25 души на 6, сподели за РИА Новости в сряда помощникът на президента Юрий Ушаков, написа finanz.ru.

Сред тези, на които беше позволено да отидат, не беше включен по-специално ръководителят на " Газпром " Алексей Милър. Той не откри място в делегацията, макар проектите за сключване на " доста стабилен ", съгласно Ушаков, пакет от документи, в това число съглашения за газ.

Путин ще бъде придружаван от външния министър Сергей Лаврова, Лавров, министъра на енергетиката Николай Шулгинов, вицепремиера Дмитрий Чернишенко, ръководителя на Роснефт Игор Сечин и самия Ушаков.
Путин и Си Дзинпин ще одобряват взаимно изказване за навлизането на интернационалните връзки в нова епоха и ще проведат диалог лице в лице, сподели помощникът на президента.

„ По време на визитата ще се проведат диалози на високо равнище, на които се възнамерява да се обсъдят настоящото положение и вероятностите за развиване на руско-китайското всестранно партньорство и стратегическо взаимоотношение. Ще бъдат прегледани необятен набор от въпроси на практическото съдействие в търговско-икономическата, енергийната, финансово-инвестиционната, научно-техническата и филантропичната области “, оповестиха от пресслужбата на Кремъл.

Путин и Си Дзинпин също ще обменят отзиви по настоящи интернационалните и районни въпроси и ще възнамеряват да одобряват взаимно изказване, което ще запише общите подходи на Русия и Китай към решаването на основни световни проблеми, заяви Кремъл. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР