Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва беше полезно за

...
Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва беше полезно за
Коментари Харесай

Сидеров: Посещението на Бойко Борисов в Москва беше полезно за България

Посещението на премиера Бойко Борисов в Москва беше потребно за България. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров, представен от Българска телеграфна агенция.

" Преди това президентът Радев беше, само че той има други пълномощия. Борисов като началник на изпълнителната власт може да придвижи въпроси и тематики, които бяха сложени на тази среща ", сподели Сидеров. Според него значимата тематика е била опцията България да бъде страна, през която да минава газопровод от Русия. Мисля, че това е допустимо да стане, сподели той. " Това е нов миг в нашите връзки с Русия, тъй като имаше един срив в тях, изключително с прекратяването на " Южен поток ". Сега се възвръща опцията през България да мине част от газопровода, който сега се строи за Турция. Това няма по какъв начин да не е позитивен резултат за България, тъй като ние ще печелим от това ", разяснява Сидеров.

Според Сидеров това, че Борисов е бил признат от съветския президент Владимир Путин, е стъпка напред. Особено откакто министър председателят Борисов сподели, че не постоянно се преценява с натиска извън да се поддържат враждебни връзки с Русия, приказвам за случая " Скрипал ", добави Сидеров.

Попитан дали би трябвало да се смъкна мораториумът за плана " Белене " Сидеров съобщи, че дори сме закъснели. " Много време изгубихме, това са загуби, които поради вътрешно политически интриги и битки България претърпя. Мисля, че може да бъде издигната тази централа, имаме потребност от нея, от електричество ще има потребност, ще бъдем продавачи, а не купувачи на ток и това ще бъде преференциално за България ", означи той.

Според Волен Сидеров стартира нова фаза на развиване на Европейски Съюз. Нещо, за което аз приказвах от дълго време, че е нужно - едно еманципиране на Европейски Съюз от политиката на Вашингтон, която не постоянно се покрива с европейските ползи, разяснява той. Не съм антиамериканист, всеки си гледа неговите ползи, сподели Сидеров и добави, че българският интерес е да имаме положителни стопански връзки с огромни страни като Русия, Китай, европейските страни.

Попитан дали съгласно него съветският президент Владимир Путин е отмъстителен, Волен Сидеров съобщи: " Не мисля, че на позицията, на която стои, може да бъде толкоз тесногръд, че да е отмъстителен. Това е общественик, който гледа стратегически на нещата. Като умел политик и общественик за него е ясно, че има обстановка, че има условия, които от време на време принуждават страна като България да се снишава ". " Просто желае да има гаранции, тъй като видяхме по какъв начин нещо уговаряно, договаряно, тогава той беше в България на посещаване, сякаш трябваше да тръгне " Южен поток ", внезапно пристигнаха едни сенатори от Съединени американски щати и споделиха " Стоп ", добави депутатът.

Попитан за позиция по претенции от Веселин Марешки мораториум върху плановете за пазаруване на нова бойна техника Волен Сидеров отговори: " Нужно ми е повече време да разясня думите на господин Марешки, най-малко един час медитация преди този момент ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР