Посещението на Петков е знак за интереса на България да

...
Посещението на Петков е знак за интереса на България да
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна със словашкия премиер Едуард Хегер

Посещението на Петков е знак за интереса на България да задълбочи партньорството си със Словашката република

"България и Словакия имат близки позиции и сходни ползи по доста от настоящите въпроси за района и за Европа, което е причина за още по-тясно съдействие сред нашите две страни ", съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на срещата му с премиера на Словашката република Едуард Хегер.

"Такава аудиенция в Братислава на равнище български министър председател не е имало от 10 години и актуалното посещаване на Петков е знак за интереса на България да задълбочи партньорството си със Словашката република ", оповестява пресцентъра на Министерски съвет.

В рамките на диалога словашкият министър председател приветства твърдата позиция на България по отношение на едностранното преустановяване на доставките на газ от „ Газпром “. Петков и Хегер се сплотиха към разбирането, че общите дейности на Европейски Съюз в енергийната сфера са от основно значение, с цел да има диверсификация и сигурност.

Министър-председателят Кирил Петков посочи капацитета за съдействие сред България и Словакия в значими сфери като стопанската система и вложенията. Петков дефинира като добра основа за по-сериозно взаимоотношение околните позиции на двете страни и по европейските въпроси за кохезионната и общата селскостопанска политика.

На срещата беше разисквана също тематиката за битката с корупцията, която е един от непрекъснатите цели на българското държавно управление. Премиерът Петков посочи околните позиции на България и Словакия във връзка с нуждата от разширение мандата на европейската прокуратура, тъй че да бъдат разследвани по-широк кръг закононарушения. Според Петков това би било вярна стъпка, която ще е от изгода в това число за върховенството на закона в България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР