Посещението на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в

...
Посещението на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в
Коментари Харесай

Леонид Решетников предупреждава: Българските власти демонстрират възмутителна неграмотност

Посещението на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил в България за 140-та годишнина от освобождението на страната от османска власт приключи с интернационален скандал. Руската осведомителна организация EADaily привежда мнението на изпълнителния шеф на Сдружение за развиване на съветското историческо обучение „ Двуглав орел ", генерал-лейтенант в оставка, претендент за исторически науки Леонид Решенков за аргументите, довели до реакцията на патриарх Кирил и острия отговор на българския вицепремиер Валери Симеонов.

Предупреждавайки, че българските управляващи показват „ дълбока, възмутителна неначетеност ", Решетников твърди, че абсурдът няма да повлияе на българо-руските връзки.

„ България се намира в състава на НАТО и Европейски Съюз, който към сегашния миг са срещу Русия. И всички проблеми, които пораждат в нашите връзки, са подбудени от това, че българите се намират от другата страна. Сега НАТО и Европейски Съюз оказват мощен напън на Русия по всички посоки.

Голяма част от българския народ обича и почита Русия, само че без значение от това България игра на страната на нашите съперници. Ето за какво нови проблеми в нашите връзки няма да се появят.

България в огромна степен не е независима страна. Дори и да има един ден в годината, в който е обикновено да каже „ благодаря " на Русия, това не се получава, а след това поглежда обратно към Запада, към Америка, и приказва такива нелепости ", разяснява Решетников.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР