Посещението на Орбан в Москва подкопава европейското единство и не

...
Посещението на Орбан в Москва подкопава европейското единство и не
Коментари Харесай

ЕК: Орбан подкопава европейското единство

Посещението на Орбан в Москва подкопава европейското единение и не цели постигането на мир. Това заяви днес представител на Европейската комисия във връзка пътуването на унгарския министър председател Виктор Орбан до Москва.
Прочетете още
" Според нас единствено с единение може да се реализира обективен мир в Украйна ", сподели той и уточни, че ходът на Орбан не е бил координиран и той не е акредитиран в тази ситуация да съставлява Европейски Съюз, въпреки неговата страна да пое председателството на Съвета на Европейски Съюз на 1 юли.

Всички в Европейски Съюз желаеме мир. Обсъждането на решение изисква присъединяване на Украйна. Най-доброто решение е съветските войски да се изтеглят от Украйна. Председателството не съставлява Европейски Съюз във външните връзки, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция. 

Европейската политика е доста ясна и е подкрепена от всички европейски институции. Посещението на Орбан в Москва слага под въпрос пътуването на Европейска комисия до Будапеща, което беше планувано за есента. То подкопава европейското единение и не цели постигането на мир, заключи представителят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР