Посещението на карибския рай Аруба вече ще ви струва по-скъпо.

...
Посещението на карибския рай Аруба вече ще ви струва по-скъпо.
Коментари Харесай

Райски остров въведе нова такса за туристите

Посещението на карибския парадайс Аруба към този момент ще ви коства по-скъпо. Островът вкара нова такса за резистентност, която пътешествениците ще заплащат при идването си.

Новият данък възлиза на 20 $ и ще се събира от идващите по въздух, съгласно туристическия орган на Аруба. Таксата ще бъде употребена за надграждане на съществуващи пречиствателни станции и инфраструктура, както и за построяването на по-големи сходни уреди в бъдеще.

„ Тази такса ще поддържа редица планове, ориентирани към усилване и възстановяване на напъните за резистентност на острова “, съгласно обява във Фейсбук на туристическата администрация на Аруба, представена от T+L.

За да платят таксата, пътешествениците би трябвало да попълнят някои документи онлайн. Те могат да платят с банкова карта. Не се одобряват заплащания в брой при идване, като таксата би трябвало да бъде платена преди регистрацията за полет, с цел да получите позволение за пътешестване.

От посетителите ще се изисква да заплащат таксата единствено един път на всяка календарна година, а повторните пътуващи ще бъдат освободени от нея, предаде Darik Business Review. Деца под 8 години, идващите с круизни кораби, жителите на Аруба и някои студенти на острова също са освободени от данъка.

Таксата за резистентност е в допълнение към екологичния налог от $3, който локалните управляващи към този момент начисляват.

Аруба не е единствената туристическа дестинация, която таксува туристите за поддръжка и развиване на инфраструктурата. Тази година Амстердам усили туристическия си налог за пренощуващите и круизните туристи, Париж увеличи налозите върху хотелите и другите места за настаняване, а Исландия разгласи проекти за прибавяне на нов налог в поддръжка на климата и задачите на страната за резистентност.

Други градове по света таксуват пътешествениците си в границите на битката си несъразмерния туризъм, в това число Венеция, която вкара такса за еднодневни екскурзии.

Въпреки че може да коства малко повече да посетите Аруба, съвсем идеалното време на острова, невероятните хотели и прелестните плажове с кристално чиста вода вършат всичко това да си заслужава.

Снимка: Pixabay
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР