Посещението на италианския премиер Джорджия Мелони в Атина днес е

...
Посещението на италианския премиер Джорджия Мелони в Атина днес е
Коментари Харесай

Мелони и Мицотакис ще обсъдят проблема с миграцията на среща в Атина

Посещението на италианския министър председател Джорджия Мелони в Атина през днешния ден е опция по време на вечерята ѝ с гръцкия хазаин Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година двамата да обсъдят укрепването на връзките сред Гърция и Италия, развиването в района, общите провокации, както и координацията по въпроси от дневния ред на Европейски Съюз, съобщи за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА, цитирайки свои източници.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1252
Същите източници споделиха, че Гърция и Италия като средиземноморски страни и страни-членки на Европейски Съюз са изправени пред общи провокации по редица въпроси, а също така Мицотакис е развил доста положителни работни връзки с Мелони.

На вечерята ще бъдат разисквани и въпроси, свързани с стопанската система, съдействието в енергетиката, а също и казусът с миграцията. Гърция и Италия неведнъж означават, че миграцията е европейски и интернационален проблем и изисква цялостна политика.

АНА-МПА напомня, че Мелони предложения гръцкия министър председател да взе участие в Международната конференция за миграцията и развиването в Рим в края на юли 2023 година, само че заради горските пожари в Гърция той не можа да участва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР