Посещението на Дмитро Кулеба в България съвпадна и с визитата

...
Посещението на Дмитро Кулеба в България съвпадна и с визитата
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: БСП няма да отстъпи за Украйна, готвят се за избори

Посещението на Дмитро Кулеба в България съответства и с визитата на ръководителя на Комитета на НАТО Роб Бауер. Всичко това на фона на възобновените остри реплики сред формалните представители на България и Северна Македония. Как България се вписва в огромната геополитическа картина?

" Целта на визитата на ръководителя на Комитета на НАТО Роб Бауер евентуално е имало и за цел съюзнически напън. Не чакам смяна в позицията на Българска социалистическа партия по повод въоръжаването на Украйна, визитата в Киев има значение за украинците, не и за нас ", това сподели в " Офанзива “ по NOVA NEWS някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров.

Според него Българска социалистическа партия към този момент се готви за избори, в случай че промени позицията си, огромна част от гласоподавателите ѝ ще бъдат засмукани от други две партии - на Стефан Янев и " Възраждане "

" Нищо чудно есента да има предварителни избори ", счита той.

" Не знам дали е допустимо приплъзване на думи и оказване на действителна военна помощ. Лъсна цялата уязвимост на ръководещите, не е допустимо да разделяме обединението на обособени детайли. Всички се снишават ", безапелационен е ген. Гяуров.

Той счита, че всички би трябвало да се срамим от репликата на външния министър на Украйна, че не можем постоянно да стоим по средата. За генерала нашето снишаване понижава силата ни в Европейски Съюз и НАТО.

" Братски нации е факсимиле, което употребява Русия, с което те настояват, че няма такова нещо като украинци, а те са руснаци. Румен Радев волно или несъзнателно употребява това факсимиле, Кулеба му отговори доста съответно ", акцентира ген. Гяуров.

" Румен Радев беше доста мощен по повод изявлението си за Северна Македония и изведе исторически обстоятелства. Политиците от РСМ целеустремено ескалираха думите, те се надяват на напън от Европейски Съюз, тъй като усещат нашата уязвимост и по какъв начин се снишаваме по повод Украйна ", добави някогашният шеф на Националната разследваща работа.

Той добави, че министър председателят Кирил Петков стартира да приказва за отместване на ветото във времето, което демонстрира недоумение по какъв начин работи Европейския съюз.

Ген. Гяуров е уверен, че няма смяна на обстановката в Македония през последните години, даже след контракта от 2017 година, и последното броене го демонстрира доста добре.

" Абсурд е да има толкоз малко хора, които се дефинират като българи в РСМ ", безапелационен е той

По отношение на изборите във Франция ген. Гяуров допусна, че ще се ускорява в цяла Европа възходът на националистическите партии и придвижвания, което е в отговор на ширещия се ултралиберализъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР