Посещението е част от политиката на компанията да подкрепя учебните

...
Посещението е част от политиката на компанията да подкрепя учебните
Коментари Харесай

Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО посрещна ученици от Професионалната гимназия по електротехника във Варна


Посещението е част от политиката на компанията да поддържа образователните заведения в подготовката на професионални фрагменти в областта на енергетиката

 

Бъдещи електротехници и електроинженери, приключили през тази година десети клас в ПГЕ (професионална гимназия по електротехника) в град Варна, гостуваха на ЕНЕРГО-ПРО в образователния център на компанията и следиха тествания във Високоволтовата лаборатория на ЕРП Север. Посещението е част от практическата подготовка на младежите след привършване на първи гимназиален стадий.



Визитата започва със наложителен инструктаж за безвредна работа с електрически уреди, след което специалистите по електроенергетика в Учебния център на ЕНЕРГО-ПРО показаха на бъдещите единадесетокласници съществени уреди, които се употребяват в електроразпределителната мрежа. Техният гимназиален учител означи, че Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, е най-големият шеф в Североизточна България в енергийния бранш и е съществена опция за професионална реализация след тяхното сполучливо дипломиране.

В особено оборудваните образователни зали бъдещите енергетици следиха проява на работата с другите видове силова инсталация, кабелни глави, както и разгледаха умалено копие на въздушна електропроводна линия. Обучението продължи с посещаване на Високоволтовата лаборатория на Електроразпределение Север, където специалистите на сдружението срещнаха младежите с главните видове тествания на кабели, изолатори и профилирани защитни средства.

От основаването на Учебния център на ЕНЕРГО-ПРО през 2009 година до в този момент в него са минали образование хиляди сегашни и бъдещи енергетици, които са усвоили нови на практика познания за безвредна работа с електрическите уреди. Отварянето на вратите на Центъра за възпитаници и студенти още по време на просветителния развой цели запознаване на бъдещите енергетици със спецификата на специалността. Посещенията на възпитаници и студенти в Учебния център са част от политиката на компанията да поддържа образователните заведения в подготовката на професионални фрагменти в областта на енергетиката.

 

*публикация

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР