Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би

...
Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би
Коментари Харесай

Борисов: Посещение на Зеленски у нас ще е добър знак

Посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било доста добър знак за демократичната общественост в България. Признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава аудиенция, несъмнено че ще се забележим с него.


Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Има две тематики, които доста ме тормозят. Каховка може да няма провали, само че проблемите с АЕЦ „ Запорожие “, които излязоха от диалога сред Зеленски и Макрон – това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба ", добави Борисов. “Световната общественост би трябвало да принуди Русия да не се прибягва до сходна повреда, или нещо сходно, обвързвано с най-големия язовир там ”, безапелационен е той.

Относно анулираната от ГЕРБ през вчерашния ден лидерска среща с ППДБ, Борисов разяснява: “по принцип лидерските срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисията по енергетика, комисията по защита - да вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието й в НАТО, декларация за Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор в този състав и други Днес ще се забележим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се забележим, само че това не са срещи, от които ще произлизат вести ", изясни водачът на ГЕРБ.

“Вчерашното изказване на някогашния основен прокурор Иван Гешев демонстрира, че всичко, което направи в последните си дни като основен прокурор, е било в подготовка на неговия политически план ”, разяснява още Борисов. И изясни, че до момента в който е бил разпитван в прокуратурата, е бил питан " дали е чел вестник Марица и списание “Life style ”, и е трябвало да отговори какво е имал поради, когато е споделил, че след 5 година ще се дами. “По-страшно беше във Върховен касационен съд, където пристигнаха 3-ма прокурори да ми зададат въпрос за какво съм изискал оставката на Гешев. И в този диалог зададох обикновен въпрос " президента Радев викахте ли го? ", тъй като той първи изиска оставката, Христо Иванов - не, Кирил Петков-не, Асен Василев-не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-не, Слави Трифонов-не, а за какво ме викате мен ”, разкри той.

“На съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам ”, безапелационен е водачът на ГЕРБ. “Моя имунитет го дава българския народ, поставяйки ме преди всичко и на избори, и в социологически организация, и като политическа персона ”, добави Борисов./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР