Посещаването на лекарския кабинет може да се окаже истинско мъчение

...
Посещаването на лекарския кабинет може да се окаже истинско мъчение
Коментари Харесай

Трудно е за вярване, но развалените зъби оказват пряко влияние на сърцето

Посещаването на лекарския кабинет може да се окаже същинско изтезание за някои хора. Отлагаме и отлагаме, до момента в който стане нетърпимо и към този момент няма изплъзване. За благополучие, има упойки и щом страхът от болката към този момент е отстранен, остава единствено да се настроим душевен, че ходенето на ортодонт би ни донесло само и единствено изгоди. Не забравяйте, че най – положителното лекуване е предварителната защита. А за задачата би трябвало постоянно да вървим на профилактични прегледи.

Когато приказваме за заболявания и нарушавания в организма ни, би трябвало да се знае, че те в никакъв случай не са ориентирани единствено към една единствена област от нашето тяло. Това е по този начин, защото всички системи са свързани една с друга и си взаимодействат, с цел да действаме обикновено. Накратко, в случай че страдаме от проблеми в устната празнина, това би могло да докара до промени в работата на сърцето, бъбреците, паметта и така нататък На пръв взор тези елементи от тялото ни не са директно свързани. И по какъв начин би могъл разваления зъб да попречи на сърцето?

-  Съществува ли връзка сред подценените проблеми със зъбите и мигрената?

Отново на пръв взор две напълно обособени системи. Истината обаче е, че има връзка посред им. Някои проучвания сочат, че към 70-80 % от случаите на мигрена са свързани с неправилната захапка. Обяснява се с това, че противоположната захапка провокира конвулсии в лицево-челюстната област, защото непрекъснато се търси комфортен метод устата да се затвори.
 Неподозираните секрети врагове, които унищожават грубо ЗЪБИТЕ ни Неподозираните секрети врагове, които унищожават грубо ЗЪБИТЕ ни
Има много хранителни артикули и други неща, като нездравословните привички, които могат да навредят на блестящата усмивка. Освен че потъмняват зъ...

-  Може ли кариесът на повлияе на функционалностите на гърлото, носа, очите и ушите?

Отговорът е да. Това е по този начин, тъй като всяка една зараза в организма ни води до понижаването на имунитета. От там нататък пътят на бактериите става по – елементарен. Може да се развият възпаления при всички органи в лицето-челюстната област.

-  Съществува ли риск от инсулт, в случай че подценяваме болести в региона на устната празнина?

Опасността, която се крие тук е обвързвана с възпаленията. Ако се е появила хронична бактериална зараза, тя неизбежно ще провокира инфектиране. Това от своя страна ще засегне кръвта. Може да докара до запушвания на кръвоносните съдове и надлежно инсулти.

-  Каква е връзката сред развалените зъби и проблеми със стомаха?
 4 съвета ще създадат носенето на брекети по-поносимо 4 съвета ще създадат носенето на брекети по-поносимо
Да имаш брекети несъмнено не е елементарно. Много усърдие, самообладание и обич са нужни, с цел да се грижите за зъбите си по верния метод...

Връзката тук е доста елементарна. Приемаме храна през устата, а зъбите имат функционалността да смилат към този момент признатата храна. Ако обаче те не са в положение да правят работата си, тогава това би затруднило функционалността на стомаха. Възможни са гастрити, а даже и язви.

-   Истина ли е, че кръвната захар може да се увеличи от съществуването на проблеми със зъбите?

Не, тук по-скоро отношението върви в противоположна посока. Изследванията демонстрират, че диабетът понижава способността на тялото да се бори с инфекциите. Така че повишената  кръвна захар ускорява заплахата от появяването на болести при венците. 

-  Възможно ли е възпаленията в устната празнина да доведат до сърдечно-съдови проблеми?

Да, допустимо е. Например хора с инфектиране на околозъбните тъкани са към два пъти по – предразположени към проблеми със сърцето. Обяснява се с това, че бактериите с времето попадат в кръвта, а това излага на риск сърцето и кръвоносните съдове.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР