Посещаването на главните туристически атракции по време на почивка в

...
Посещаването на главните туристически атракции по време на почивка в
Коментари Харесай

От Испания до Мелбърн - кои са най-красивите улици в света

Посещаването на основните туристически атракции по време на отмора в града е ужасно, само че нищо не може да се съпостави с чувството да се отбием по някоя дребна странична уличка или да се натъкнем на зелена алея, които ни разрешават да почувстваме същинския темперамент на града.
 10 страни с повече от една столица
10 страни, които имат повече от една столица

Интересни места, които си коства да бъдат посетени

Улиците са сърцето на локалния живот. Те са местата, където общностите се събират, където новите локални бизнеси процъфтяват и където жителите на града излизат и се забавляват. И по този начин, кои са най-красивите улици в света, по които си коства да се разходим тъкмо в този момент?

За да намерят отговор на този въпрос, от Time Out се свързват с техния световен екип от локални експертни редактори и сътрудници, всеки от които дава своето предложение за най-готината улица в своя град.
 Снимка 658000

След това от изданието стесняват селекцията, с цел да основат дефинитивна ранглиста на най-хубавите оживени и дребни улици, пътни артерии и булеварди на планетата.
 Най-забавните страни в света
Англия още веднъж диша праха на Франция

Кои са най-забавните страни в света

През последните няколко години животът на улицата минава през нещо като еволюция. Пиенето и храненето навън, в един миг от краткотрайна мярка, се трансформира в желано място, като последователно улиците претърпяха доста зелени начинания, трансформирайки се в пешеходни зони или места с доста дребен трафик.
 Снимка 657997

С други думи, доста улици станаха доста по-проходими и приятни места за превозване на времето. И всяка една улица в класацията на Time Out има смели, изобретателни нови инициативи в храните, напитките, нощния живот и културата: от питейни заведения за слушане на музика до преустроени исторически здания, тези 10 улици са мястото, където ще намерим най-вълнуващите културни трендове в града. Нека забележим освен кои са улиците, само че и в кои градове се намират.

Ето и топ 10 на най-красивите улици в света:
10. Consell de Cent, Барселона, Испания 9. Chazawa-dori, Токио, Япония 8. Arnaldo Quintela, Рио де Жанейро, Бразилия 7. Rua da Boavista, Лисабон, Португалия 6. Jalan Petaling, Куала Лумпур, Малайзия  Снимка 657999

5. Commerical Drive, Ванкувър, Канада 4. Guatemala Street, Буенос Айрес, Аржентина 3. East Eleventh, Остин, Тексас 2. Hollywood Road, Хонконг 1. High Street, Мелбърн

Time Out възхвалява " неповторимите локални бизнеси на High Street, които оферират за всеки по нещо " - от Casa Nata, където се продават вкусни португалски тарталети с крем, до 1800 Lasagne - ресторант, роден през пандемията, който в този момент е процъфтяващо място за ядене на паста с места навън.
 Най-евтините градове за закупуване на жилище в Европа
Най-евтините градове за закупуване на жилище в Европа

Два са в България

" High Street е богата и на питейни заведения, написа Time Out, като акцентира " интимния и извънреден " бар на покрива Gigi Rooftop и оживеното място за танци Francesca`s Bar. Пред CNN Марко Финанцио, създател и ръководещ шеф на Gigi Rooftop, споделя, че за първи път е отворил заведение на тази улица преди 14 години и тогава е " мечтал регионът да се трансформира в емблематична дестинация ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР