Посегателството над учителя по английски Антон Велков от страна на

...
Посегателството над учителя по английски Антон Велков от страна на
Коментари Харесай

Стара вражда с учителя Антон Велков в Садово

Посегателството над учителя по британски Антон Велков от страна на учениците не е било първото. Ученичка от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово, поискала анонимност, описа пред „ Марица” по какъв начин предходната година, до момента в който чакали с господина на спирка, няколко момчета сграбчили клон и пробвали да го ударят. Велков се отдръпнал и всичко минало като смешка.

Учителят по британски е доста почтен, държи се като същински пич. Когато се ядоса обаче, става друг, описа ученичка, поискала анонимност.

Вчера в учебното заведение всички деца знаеха за набития преподавател. Твърдяха, че не са видели какво тъкмо се е случило, защото те били в класните стаи, а случаят станал в коридора.

Родителите ми към този момент се тормозят като потегли на учебно заведение, откакто схванаха от новините какво се случва тук, описа десетокласничка. Момичето е от Чешнегирово и твърди, че познава единия от нападателите - Васил Георгиев. Тя останала сюрпризирана, когато схванала, че той е един от тримата, били учителя по британски език. С него след случая са били арестувани и Емил Янев и Атанас Георгиев.

Някои от учениците допуснаха през вчерашния ден, че Велков най-вероятно е дръпнал ухото на Наско и това е предизвикало момчето да грабне прът от двора и да удари учителя.

Според преподаватели в селскостопанската гимназия Велков е спокоен и балансиран човек. Той не би протегнал ръка на възпитаник. Преподавателят работи втора година в учебното заведение, като пътува всеки ден от Пловдив. Не знаят сред него и възпитаници да има някакъв спор.

Вчера учителят по британски не беше на работа. Той е в болничен. След случая преподавателят е с хематом на главата и изподраскано лице.

Говорих през днешния ден /бел. р. вчера/ с Велков, той е добре. Има хематом на главата, сподели шефът на учебното заведение Димитър Йорданов. След като са му създали проучвания в Спешното, той се е прибрал самичък у дома. В момента е в болнични и откакто му изтекат болничните, ще се върне още веднъж на работа. Не мога да уточня по кое време тъкмо ще е това, сподели шефът. Той е безапелационен, че тримата провинили се възпитаници ще си понесат глобата, планувана от закона. А тя може да бъде пренасяне в друго учебно заведение или прекосяване в независима форма на образование. За късно през вчерашния ден предстоеше свикването на училищен съвет.

Йорданов изясни, че тримата възпитаници са от ромски генезис, живеят в Чешнегирово и досега нямат прояви на експанзия, идват постоянно на учебно заведение. Миналата година имали отсъствия, само че броят им бил дребен и не навеждал на мисълта, че са от непрекъснато отсъстващите.

За нас остава необяснимо повода за проявата на експанзия. В сегашния миг се стопираме на това, че нещо е афектирало ученика, който е протегнал ръка на учителя.

Според възпитаници трите момчета пристигнали към 11,30 ч. в учебно заведение и почнали да отварят вратите на кабинетите на първия етаж. Учителката по география им се скарала, тъй като нарушавали дисциплината в учебно заведение, а по-късно потърсила помощ от сътрудника Велков. Какво се е случило по-късно обаче, никой от учениците не можа да опише през вчерашния ден. Учителят по физическо Димитър Узунов описа, че малко след случая видял Велков. Имал издутина на челото и бил с издраскано лице. Две деца му помогнали да се качи до кабинета на зам.-директора и го поставили да легне. След това учителите повикали доктор и полиция. Васил, Емил и Атанас били арестувани на място в учебното заведение.

Битият учител:: Опитвам се да въведа ред, по тази причина се стигна дотук

”Вече привикнах на такова отношение на учениците. Не можеш нищо да им кажеш. Понеже аз се пробвам да въведа ред, се стигна дотук”, съобщи учителят по британски език Антон Велков. Той е с комоцио и хематом на челото след удара с дърво в главата, в първите часове след случая имал мощен световъртеж. Преподавателят се зарече да си извади здравно удостоверение за нанесена междинна телесна щета и ще даде показания в полицията в Чешнегирово.

Велков описа, че в учебното заведение има група възпитаници, които редовно обикалят стаите по време на занятия, скучно им е и прекарват цялото време, като влизат от кабинет в кабинет и смущават работата на останалите. " Може в клас да има единствено трима възпитаници, които желаят да слушат, само че аз държа да преподавам за тях и да се съблюдава редът ", безапелационен е учителят.

34-годишният учител е в специалността от 16 години. Последните 5 години от стажа му са в Селскостопанската гимназия в Садово, където множеството възпитаници са от малцинствата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР