„Посъветвах министър-председателя Ковачевски да не ходи на срещата на върха

...
„Посъветвах министър-председателя Ковачевски да не ходи на срещата на върха
Коментари Харесай

НОВИ ОБВИНЕНИЯ: Пендаровски: България ни унижи повече, отколкото Гърция за 20 години

„ Посъветвах министър-председателя Ковачевски да не върви на срещата на върха в Брюксел единствено с цел да се снима и да търпи унижението от България “, сподели президентът Стево Пендаровски в изявление за TV24.

Според президента Ковачевски няма какво да търси на тази среща, още повече, че на вчерашната среща на посланиците на страните-членки на Европейски Съюз българската страна е показала нови претенции за унищожаване на ветото върху Македония.

„ Съветвам премиера да не върви в Брюксел. Преди няколко дни говорихме по тази тематика и моят съвет беше, че в случай че по този начин вървят нещата, а през вчерашния ден българите подадоха пет нови претенции, тогава какво да търси там министър председателят, единствено да се снима ли? Представете си срещата на върха ЕС-Западни Балкани, когато от целия район единствено ние нямаме прогрес – пристигнали сме единствено за снимката”, сподели Пендаровски.

Президентът на районен съд Македония добави, че такива унижения, каквито страната е претърпяла в договарянията с България, не е имало за 20 години договаряния с Гърция. „ Ние, политиците от дребните страни, постоянно сме в обстановка да сме принудени да отстъпваме, да се поддаваме, само че мисля, че през последните две години подобен народен тормоз от страна на България против нас не сме претърпели за 20 години договаряния с Гърция “, сподели Пендаровски.

Той разяснява и известието на Българската православна черква (БПЦ), че признава МПЦ-ОА в канонично единение, само че ще реши за името й по-късно.

„ Днес видях решението на БПЦ, че признават църквата на Северна Македония. Представете си: Казват, че признават църквата в Северна Македония, а за името й ще мислят в допълнение. Кои сте вие, с цел да го мислите?”, съобщи Пендаровски, представен от БГНЕС.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР