Португалците Жоао Кансело и Жоао Феликс изиграха много силен мач,

...
Португалците Жоао Кансело и Жоао Феликс изиграха много силен мач,
Коментари Харесай

Португалци осигуриха победата на Барселона над Порто

Португалците Жоао Кансело и Жоао Феликс изиграха доста мощен мач, а Барселона победи с 2:1 Порто в дуел от група " Н " на Шампионска лига. Именно Кансело и Феликс отбелязаха головете за успеха на " блаугранас " на стадион " Луис Компанис ". По този метод каталунците си осигуриха първото място в групата и класиране за осминафиналите на шампионата. Порто и Шахтьор (Донецк) ще излязат в пряк конфликт на " До Драгао " за второто място.

Двубоят стартира с минута безмълвие в памет на някогашния треньор на Барселона Тери Венейбълс.

Рафиня насочи подъл удар в 7-ата минута, само че Диого Коща внимаваше и избави.

Педри центрира в наказателното поле на Порто в 18-ата минута, където Пепе игра с топката, само че тя попадна в краката на Жоао Феликс, който по-късно стреля, само че от крайници на Пепе топката излезе в корнер.

Порто вкара гол в 26-ата минута, който не бе зачетен поради засада. Жоао Марио центрира в наказателното поле на Барселона, където Еванилсон продължи с глава към Мехди Тареми, който се измъкна от опеката на Роналд Араухо и от близко вкара топката във вратата на Иняки Пеня. При подаването на Еванилсон с глава към Тареми, иранецът бе в състояние на засада.

Три минути по-късно пред Галено се откри добра опция в наказателното поле на Барселона и той стреля, само че Иняки Пеня плонжира и съумя да избави.

Порто поведе с 1:0 в 30-ата минута. Галено проби и подаде към Мехди Тареми, който стреля, само че ударът му бе блокиран от Жул Кунде. След това топката попадна на крайници на Галено, който стреля, само че Иняки Пеня се намеси и избави. Избитата топка попадна в краката на Пепе Акино, който бе самичък против Иняки Пеня и не сбърка да вкара.

Барселона доста бързо съумя да изравни резултата в 32-ата минута. Педри подаде към Жоао Кансело, който навлезе в наказателното поле на гостите, преодоля Жоао Марио и с доста прекрасен диагонален удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Диого Коща.

Барселона разви доста бърза офанзива в 35-ата минута. Роберт Левандовски подаде на Рафиня, който проби по десния фланг, след което откри Жоао Феликс в наказателното поле на Порто, а той стреля, само че над напречната греда на вратата на Диого Коща в навън.

Барселона направи голям пропуск в 42-ата минута. Диого Коща позволи неточност, подарявайки топката на Педри в наказателното поле на гостите. Педри незабавно стреля, само че ударът му бе слаб и блокиран от състезател на Порто. След това топката попадна в Рафиня, който имаше страхотна опция, само че стреля настрана от левия непряк дирек на вратата на Диого Коща.

Порто отговори със сериозен пропуск в 43-ата минута. Пред Алан Варела се откри чудесна опция и той стреля, само че Иняки Пеня показва превъзходен инстикт и съумя да избие в корнер.

Още в първите секунди на второто полувреме Жоао Феликс доста добре овладя топката, след което незабавно стреля от разстояние, само че топката срещна напречната греда на вратата на Диого Коща.

Няколко секунди по-късно Жоао Кансело проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле на Порто, преодоля Жоао Марио, след което Пепе съкрати дистанцията до него, само че Жоао Феликс получи и стреля, само че неопределено в навън. Пред Жоао Кансело се откри нова опция в 48-ата минута. Този път той реши да стреля, само че право в ръцете на Диого Коща.

Барселона поведе с 2:1 против Порто в 57-ата минута. Жоао Кансело напредна по левия фалнг, след което откри доста добре Жоао Феликс в наказателното поле на гостите, а той единствено отклони топката в долния ляв ъгъл на вратата на Диого Коща.

Седем минути по-късно Жоао Кансело центрира в наказателното поле на Порто, където Роберт Левандовски стреля с глава, само че неопределено в навън.

Еванилсон получи прекрасен извеждащ пас зад тила на защитата на Барселона, напредна и стреля, само че Иняки Пеня избави. След това бе маркирана и засада на бразилския нападател на Порто.

Рафиня получи добър извеждащ пас в наказателното поле на Порто в 78-ата минута и стреля, само че право в ръцете на Диого Коща.

Няколко секунди по-късно Жоао Кансело проби сред двама играчи на Порто, след което навлезе в наказателното поле на гостите и стреля, само че на сантиметри настрана от левия непряк дирек на вратата на Диого Коща.

Порто направи голям пропуск в 80-ата минута. Мехди Тареми подаде към Галено, който не съумя да насочи добър удар и Иняки Пеня избави. След това топката се върна в Галено, само че вместо да стреля, той реши да търси собствен съотборник и сбърка, а топката попадна в ръцете на Иняки Пеня.

Веднага по-късно Барселона провежда бърза контраофанзива, при която Рафиня стреля, само че Диого Коща избави. След това топката попадна във Феран Торес, който имаше страхотна опция, само че не съумя да откри очертанията на вратата на Порто.

Барселона сътвори доста красиво състояние в 88-ата минута, когато Илкай Гюндоган подаде към Рафиня, който акробатично стреля със задна ножица, само че Диого Коща се намеси и избави.

Порто можеше да изравни резултата в третата минута на добавеното време на срещата, когато пред Франсиско Консейсао се откри добра опция и стреля, само че право в ръцете на Иняки Пеня.

С тази победа Барселона си обезпечи първото място в  групата, като каталунците имат 12 точки. 

Порто и Шахтьор Донецк имат по 9 точки, а Роял Антверп е финален с 0.

В последните мачове от групата Порто приема Шахтьор, а Барселона гостува в Белгия на Роял Антверп.
 Минимална победа против Антверпен резервира очакванията на Шахтьор (Донецк) за 1/8-финалите
Минимална победа против Антверпен резервира очакванията на Шахтьор (Донецк) за 1/8-финалите

Двубоят се игра на Фолкспаркщадион в Хамбург
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР