Португалското председателство предлага да се ограничи прилагането на ваксината изцяло

...
Португалското председателство предлага да се ограничи прилагането на ваксината изцяло
Коментари Харесай

Експерти мислят какво да се прави с ваксините на Астра Зенека

Португалското председателство предлага да се ограничи използването на имунизацията напълно на хора под 60 години

Столичното РЗИ и общопрактикуващите лекари в столицата ще изготвят логаритъм за приемане на ваксини от лекарите, с цел да не чакат на опашки. Това стана ясно от брифинг на здравния министър. В отдалечените места коли на Министерство на вътрешните работи ще оказват помощ с доставките на имунизациите.

По проблема с " Астра Зенека " министърът уточни, че има отлив на искащи. Лично той обаче има вяра на всички ваксини. Единици да хората, които желаят да си я слагат обаче, призна Ангелов.

Португалското председателство предлага да се ограничи използването на имунизацията напълно на хора под 60 години. Ще се питат експертните препоръки по какъв начин да подходим у нас.

Остава неразбираем въпросът какво ще се прави с жителите, които са си сложили първа игла на " Астра Зенека ", както и с тези, които държат да си получат втората инжекция. Категоричен отговор няма дали да си сложат РНК ваксина или от имунизацията на " Янсен ".

Малко повече навлезе рекламата в медицината, разяснява още Костадин Ангелов и увери хората да са спокойни.

62 010 дози на " Пфайзер " са пристигнали през днешния ден. До края на месеца всеки понеделник ще идват по толкоз. От идващия месец се чакат от изключителните доставки 1 милион дози от имунизацията на " Пфайзер ", а през юни 125 000.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР