Португалското предложение за решаване на спора между Република Северна Македония

...
Португалското предложение за решаване на спора между Република Северна Македония
Коментари Харесай

В. Вечер: София на тест - ще отпусне ли спирачките през юни

Португалското предложение за решение на разногласието сред Република Северна Македония и България към този момент е детайлно прегледано в Скопие, а през седмицата не престават срещите, отдадени на проекторешенията, за които македонската страна споделя, че в тях са взети поради упованията и на Скопие, и на София, написа в. " Вечер " в публикация " София на тест - ще отпусне ли спирачките през юни ", представен от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
Вестникът напомня, че португалският външен министър Аугущу Сантуш Силва и еврокомисарят по разширението Оливер Вархей показаха тези оферти първо в София, а след това и в Скопие, само че към този момент не са огласени обществено детайлите по тях.

Съвместното пътешестване за Рим на президентите на Република Северна Македония и България Стево Пендаровски и Румен Радев и общото честване на Деня на славянските просветители се прави оценка като опция за разведряване на атмосферата в посока към реализиране на решение, само че въпреки всичко диалозите сред тях ще бъдат неофициални, защото те не дават отговор за договарянията, показва " Вечер ".

Не може България единствена да каже " Не ", споделя политологът Петър Арсовски за в. " Слободен щемпел ". Срещата на върха в Европейски Съюз през юни е основна за европейското бъдеще на целия район, а България или ще одобри Република Северна Македония и Албания да стартират договаряния, или ще би трябвало да удостовери ветото за преговорната рамка, наложено през декември, само че Арсовски чака да се откри допустим модел и за българската, и за македонската страна. " Въпросът е дали България може да си разреши да бъде единствената страна, поради която ще пропадне позитивното решение на тези тематики, и то със служебно държавно управление. Мисля, че не ", споделя политологът, като прецизира, че служебното държавно управление е добър миг в България - по този начин нито една партия няма да бъде директно отговорна за това, което ще бъде изтълкувано като отстъпка.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР