Португалският специалист - Жозе Пезейро, е новият селекционер на националния

...
Португалският специалист - Жозе Пезейро, е новият селекционер на националния
Коментари Харесай

Жозе Пезейро е новият селекционер на Нигерия

Португалският експерт - Жозе Пезейро, е новият селекционер на националния футболен тим на Нигерия, потвърдиха от локалната футболна федерация (НФФ).

Той е някогашен помощник в Реал (Мадрид), като е управлявал още клубове като Спортинг (Лисабон), Порто, Панатинайкос, Рапид (Букурещ), Ал-Хилал, Ал-Вахда, Ал-Ахли Кайро и Шарджа. Пазейро е някогашен селекционер на Саудитска Арабия и последно бе отпред на представителния отбор на Венецуела.

" Пезейро има необятен и разнороден опит в топ клубове и национални тимове на четири континента – Европа, Азия, Африка и Южна Америка ", споделиха от НФФ в свое изказване.

Португалецът ще води " суперорлите " в другарските срещи с Мексико и Еквадор, като негови асистенти ще бъдат някогашните национали на Нигерия Финиди Джордж, Ике Шорунму и Салису Юсуф.

През март нигерийският народен тим остана без селекционер, откакто Огъстин Егуавон и помощниците му изгубиха постовете си, тъй като не съумя да се класират страната за Световното състезание в Катар в края на годината.

Егуавон, който е някогашен национал на Нигерия, бе назначен краткотрайно от НФФ отпред на " суперорлите " през декември след уволнението на Гернот Рор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР