Португалският нападател на Ал-Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за

...
Португалският нападател на Ал-Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо беше точен на два път при успех на Ал-Насър и си гарантира, че ще завърши 2023-а като голмайстор №1 в света

Португалският нападател на Ал-Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за триумфа на отбора с 5:2 като посетител над Ал-Итихад в дербито от 18-ия кръг на шампионата на Саудитска Арабия по футбол и стана голмайстор номер 1 в света през 2023 година.

Роналдо беше прецизен от дузпи в 19-ата и в 68-ата минута, като по този метод той към този момент има на сметката си 53 гола през календарната година, изпреварвайки по този индикатор Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) и Хари Кейн (Байерн Мюнхен), които се разписаха по 52 пъти и сигурно не могат да подобрят това си достижение повече през 2023-а.

Освен Кристиано пък точни за триумфа бяха още Андерсон Талиска в 38-ата минута и Садио Мане на два пъти - в 76-ата и 82-ата.

За домакините Абдерразак Хамдала вкара и двата гола, само че Ал-Итихад бяха в допълнение затруднени от обстоятелството, че играха съвсем цяло второ полувреме с човек по-малко след изгонването на Фабиньо.

В подреждането Ал-Насър заема 2-ото място с 43 точки и изостава на седем от водача Ал-Хилал. В същото време Ал-Итихад е на 6-ата позиция с 28 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР