Португалските здравни власти потвърдиха пет случая на маймунска шарка при

...
Португалските здравни власти потвърдиха пет случая на маймунска шарка при
Коментари Харесай

Португалия регистрира 5 случая на маймунска шарка при хората

Португалските здравни управляващи потвърдиха пет случая на маймунска шарка при млади мъже, което бележи извънредно огнище в Европа на заболяване, нормално лимитирано до Африка , осведоми Асошиейтед прес.

Португалската генерална дирекция по опазване на здравето съобщи, че проверява и 15 хипотетични случая и че всички са разпознати този месец в региона към столицата Лисабон.

Всички португалски случаи включват мъже, множеството от които млади, споделиха управляващите. Те имат кожни лезии и се оповестява, че са в устойчиво положение. Властите не споделят дали мъжете са пътували до Африка или са имали връзка с скорошни случаи във Англия или другаде.

Британските здравни управляващи оповестиха по-рано тази седмица, че са разпознали четири случая на разпространяване на маймунска шарка в Лондон измежду мъже . Министерството на здравеопазването на Испания съобщи, че е разкрило осем хипотетични случая на маймунска шарка, които към момента би трябвало да бъдат доказани.

Заболяването принадлежи към семейство вируси, което включва варицела и едра шарка. Повечето хора се възвръщат от маймунска шарка в границите на седмици.

Д-р Ибрахим Соче Фол, помощник-генерален шеф на Световната здравна организация за реакция при незабавни случаи, сподели, че разпространяването на маймунската шарка в Обединеното кралство би трябвало да бъде разследвано, с цел да се разбере по какъв начин заболяването се предава.

Фол сподели, че здравните чиновници към момента се нуждаят от по-добро схващане за това по какъв начин се популяризира маймунската шарка като цяло, даже в страните, където е ендемична.

Той означи, че до момента в който предходната година имаше повече от 6000 обявени случая в Конго и към 3000 случая в Нигерия, към момента има " толкоз доста незнайни във връзка с динамичността на предаването ".

Маймунската шарка нормално предизвиква тресчица, настинка, обрив и лезии по лицето или гениталиите, наподобяващи тези, породени от едра шарка. Ваксина, създадена против едра шарка, е утвърдена за маймунска шарка и няколко антивирусни средства също наподобяват ефикасни.
 Рядък случай на маймунска шарка в Обединеното кралство
Рядък случай на маймунска шарка в Обединеното кралство

Идентифицират всеки в непосредствен контакт със инфектирания, в това число хора, пътували със същия полет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР