Португалските клубове, в които е играл Никола Спасов в миналото,

...
Португалските клубове, в които е играл Никола Спасов в миналото,
Коментари Харесай

Португалски клубове почетоха Никола Спасов

Португалските клубове, в които е играл Никола Спасов в предишното, демонстрираха уважението си към някогашния нападател след неговата кончина., Салгейрош, Пасош де Ферейра, Бейра-Мар и го уважиха и пуснаха възпоменателни известия.

" Тъжната вест разруши сърцата ни - напусна ни Никола Спасов, нападателят, който се записа в историята на Пасош де Ферейра.

През сезон 1989/90 той вкара 34 попадения за клуба. После ни оказа помощ да се класираме в елита. След това означи и историческия ни първи гол в него - 1:1 против Торензе на 18 август 1991-а. В същия този сезон Спасов се трансформира в голмайстора на клуба с 11 попадения, които помогнаха да останем в елита ", написаха от Пасош де Ферейра.

Спасов е роден в София (България) на 15 декември 1958 година и в Португалия играе още за Ферензе, Салгейрош, Бейра-Мар и Рио Аве. Винаги е оставял отпечатък на огромен голмайстор, както го правеше в Пасош де Ферейра. След края на кариерата си като състезател, някогашният нападател се заема с треньорска кариера и за последно водеше ПФЦ от българската първа лига.

Заради двустранна бронхопневмония, породена от COVID-19, Никола Спасов не съумя да се пребори и умря в Монтана на 61-годишна възраст.

Неговият брат Юлиян Спасов също е представлявал Пасош де Ферейра за няколко сезона. Към него и цялото семейство Спасови, Пасош де Ферейра сервира най-сърдечните си съболезнования ", написаха от клуба в формалната си страница.

Никола Спасов загуби борбата с COVID-19 и умря от двойна бронхопневмония през вчерашния ден (23.11) в болница в Монтана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР