Португалската република е приятел на България и през последните години

...
Португалската република е приятел на България и през последните години
Коментари Харесай

Президентът: България и Португалия споделят обща кауза за превръщането на ЕС в по-сигурен общ дом

Португалската република е другар на България и през последните години двустранното съдействие означи нов напредък, разви и партньорството ни в Европейски Съюз и НАТО за превръщането на този съюз в един по-сигурен и по-справедлив в обществено и икономическо отношение общ дом. Това съобщи президентът на церемонията в „ Гербовата зала " на Дондуков 2, на която удостои посланика на Португалската република Луиш Фераш с медал „ Мадарски конник " първа степен за неговите заслуги за укрепването и развиването на двустранните връзки сред Република България и Португалската република.

„ Ценим високо нашето съдействие в региона на защитата, присъединяване на Португалия в взаимни военни учения на НАТО на наша територия, взаимодействането ни в региона на вътрешния ред, сигурност и правораздаването в Република България ", съобщи президентът. Румен Радев означи и развиването на търговско-икономическите връзки сред двете страни, учредяването на взаимната Българо-португалска комерсиална камара и подписаните меморандуми сред Агенцията за поддръжка на дребните и междинни предприятия, Агенцията за вложения в България и Агенцията за вложения и външна търговия на Португалия.

Държавният глава благодари на дипломат Фераш за ангажираността и напъните на португалската страна за пълноценната интеграция на всички наши сънародници, които живеят, работят и учат в Португалия. „ Това отношение способства тези наши сънародници да бъдат жив мост сред двата другарски народа ", добави Румен Радев.

От своя страна дипломат Фераш благодари на българския президент за оказаната чест за удостояването му с висшето държавно отличие. „ Ще отнеса в сърцето си българите, тъй като това е най-хубавото, което ми се случи тук - да поддържам връзка и работя с българи. Вашата страна е една от най-красивите, в които съм бил - с прелестна природа и просвета ", с тези думи се обърна към гостите на церемонията посланика на Португалската република в България Луиш Фераш.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР