Португалската полиция е арестувала 14 заподозрени за умишлено подпалване на

...
Португалската полиция е арестувала 14 заподозрени за умишлено подпалване на
Коментари Харесай

Португалия арестува 14 подпалвачи на фона на мащабни горски пожари

Португалската полиция е арестувала 14 обвинени за съзнателно подпалване на горски пожари тази седмица , като тези пожари са част от десетките опустошителни природни пожари, обхванали страната, предава Ройтерс.

Пожарите, които са свързани с опасности, произлизащи от климатичните промени и обезлюдяването на селските региони, и са унищожили къщи, заводи и десетки хиляди хектари гори.

Премиерът на Португалия Луиш Монтенегро даде обещание строги ограничения против закононарушения, осъществени за персонална полза. Специалистите по гражданска отбрана и криминолозите акцентират, че има съществени индикации за престъпна активност, защото доста от пожарите са почнали през нощта и са се популяризирали от разнообразни места.

Проучвания демонстрират, че палежът постоянно е обвързван с стопански ползи, като пазаруване на изгоряла дървесина или земя на по-ниски цени , както и с хора с психологични проблеми.

Специалисти също по този начин предизвестяват, че обезлюдяването на селските региони и неналичието на поддържане на растителността усилват риска от пожари. Това постанова съответни ограничения от страна на държавното управление.
 Испания и Мароко изпратиха пожарникари в Португалия
Испания и Мароко изпратиха пожарникари в Португалия

Страната разгласи бедствено състояние поради пожарите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР