Португалската държавна авиокомпания TAP съобщи, че е отменила над 1300

...
Португалската държавна авиокомпания TAP съобщи, че е отменила над 1300
Коментари Харесай

Португалският авиопревозвач отменя над 1300 полета заради стачка

Португалската държавна самолетна компания TAP заяви, че е отменила над 1300 полета преди едноседмичната стачка, която е свикана от синдикатите и стартира идната седмица в символ на митинг против намаляването на заплатите. Мнозинството от близо 1000 чиновници на самолетната компания гласоподаваха стачката до 31 януари, откакто отхвърлиха последното предложение на управлението.

Очаква се стачката да коства на компанията към 48 милиона евро и да засегне към 156 000 пасажери. TAP твърди, че пониженията на заплатите, както и съкращенията на работни места и продажбите на самолети са нужни, с цел да се възвърне затрупаният с задължения транспортьор след ренационализацията му през 2020 година Европейският съюз обуслови този ход с проект за преструктуриране на стойност 3,2 милиарда евро, който беше оспорен от синдиката на водачите.

Гневът на чиновниците се задълбочи, откакто през декември стана ясно, че член на кабинета в държавното управление на премиера Антонио Коща е получил обезщетение от 500 000 евро, откакто се отдръпна от борда на TAP предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР