Португалия спечели с 3:2 срещу Гана в мач от гр.

...
Португалия спечели с 3:2 срещу Гана в мач от гр.
Коментари Харесай

Португалия би Гана, Роналдо постави нов рекорд

Португалия завоюва с 3:2 против Гана в мач от гр. Н на Световното, който ще влезе в историята с върха на Кристиано Роналдо. " Седмицата " откри резултата от дузпа, по този начин стана първият в историята с попадения на пет мондиала.

В другата среща от групата по-рано през днешния ден, Уругвай и Южна Корея направиха неясно 0:0.

Бледо бе и първото полувреме на ст. " 974 " сред африканците и " трите щита ", само че по-късно двата противника си вкараха пет гола, изнасяйки най-зрелищните 45 минути от началото на Мондиала.

Португалия стартира по-активно, като бързо натика своя противник в половината му. Роналдо бе изведен на чиста позиция, само че имаше малко време за реакция и вратарят Лаурънс Ати парира акцията му. Иберийците имаха още няколко положителни благоприятни условия, само че последователно ганайците се оправиха с офанзивата им.
 Снимка АП/БТА

След малко повече от час игра американският арбитър Исмаил Елфат отсъди доста противоречива дузпа за Португалия, значително направена от Роналдо. Не се видя ясно дали изобщо има контакт със бранителя. От 11-те метра ветеранът сложи следващ удивителен връх и даде задатък на своя отбор в 65-ата мин.

Гана получи късмет да изравни след неточност на португалците и го направи посредством Андре Аю в 73-тата.
 Снимка АП/БТА

Равенството се задържа едвам пет минути. При отлична контра Жоао Феликс получи брилянтен извеждащ пас и от близко върна задатъка на тима с червени екипи - 2:1.

Много бързо стана и 3:1, наподобява ганайците бяха в потрес и съперникът им се възползва. Този път голмайстор бе Рафаел Леао - 3:1 в 80-ата.
 Снимка АП/БТА

Изглеждаше, че всичко е решено, само че в 89-ата Осман Букари върна очакванията на " черните звезди " (това е прозвището на тима, бел. ред.), като се има поради какъв брой дълго е добавеното време на Световното. 
 Снимка АП/БТА

В последната му девета минута вратарят на португалците Диого Коща направи неточност, която можеше да коства успеха на отбора му, само че африканците не съумяха да се възползват пред опразнената врата. 

Така Португалия направи значима крачка към елиминационната фаза.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР