Португалия ще се включи със 100 милиона евро в ръководената

...
Португалия ще се включи със 100 милиона евро в ръководената
Коментари Харесай

Португалия дава 100 млн. евро по чешката схема за боеприпаси за Украйна

Португалия ще се включи със 100 милиона евро в ръководената от Чехия самодейност за доставка на муниции за Украйна от трети страни, оповестява " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата на страната уточни, че схемата има за цел бързото снабдяване на допустимо най-голямо количество боеприпаси от друг диаметър, изключително 155-милиметрови.

" Използването на тези муниции на бойното поле доближи извънредно високи равнища, което прави жизненоважно и незабавно Украйна да получи спомагателни муниции, с цел да отговори на продължаващите и по-интензивни офанзиви на Русия ", обявиха от ведомството

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Украйна изчерпва боеприпасите във войната си против съветските сили и укори съдружниците, че не вършат задоволително, с цел да оказват помощ на Киев.

Доставките на муниции се трансфораха в сериозен проблем за Украйна на фона на продължаващата към този момент трета година битка против съветската инвазия и воденето на яростни артилерийски борби.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР