Португалия ще постави начало на своето участие на европейското първенство

...
Португалия ще постави начало на своето участие на европейското първенство
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо и Пепе на прага на историята

Португалия ще сложи начало на своето присъединяване на европейското състезание по футбол довечера. „ Мореплавателите “ ще имат за противник Чехия в мач от първия кръг в група F. Двама от състава приковават вниманието преди дебютната среща на португалците на Евро 2024.

Разбира се, единият е Кристиано Роналдо, който мечтае за още един европейски поход. Само няколко часа разделят нападателя от това да се трансформира в първия футболист в историята на европейските финали с шест следващи участия. Другият деец, който е на прага на историята, е Пепе. 41-годишният бранител е на път да стане най-възрастният участник на финалите на шампионата на Стария континент

Повече за мача сред португалците и чехите, който ще се изиграе довечера на „ Редбул Арена “ в Лайпциг, споделя нашият делегат Бюлент Мюмюнов.

„ Голям ден за Португалия, огромен ден за Кристиано Роналдо. Нападателят ще се трансформира в първия в историята с присъединяване на шест следващи европейски шампионати. Очаква се той да е титуляр през днешния ден. 41-годишният Пепе пък може да стане в най-възрастният футболист, играл на европейски футболни финали. Няма проблеми пред Роберто Мартинес, може да разчита на всичко най-хубаво в състава си. Проблемът при него по-скоро е на кои футболисти да заложи като титуляри и кои да остави на пейката “, стартира той.

„ При чехите треньорът Иван Хашек, който към момента е много неизвестен за необятната футболна публика, извежда тима на това европейско след оставката на предходния треньор Ярослав Шилхави, който напусна треньора в навечерието на шампионата. Контузеният в отбора е Михал Садилек, който претърпя безразсъден случай с трициклет преди началото на шампионата и навън за цялата конкуренция. Атаката на тима ще бъде водена от звездата на тима Патрик Шик “, акцентира Мюмюнов.

Мачът сред Португалия и Чехия ще започва довечера от 22:00 часа Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3 и на уеб страницата BNTNEWS.BG/SPORT! Студийната ни стратегия стартира в 21:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР