Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, обяви днес

...
Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, обяви днес
Коментари Харесай

Мобилна апликация показва има ли свободно място на плажовете в Португалия

Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, разгласи през днешния ден министър председателят Антониу Коща. Той прикани жителите да конфигурират на мобилните си телефони апликация, създадена от Агенцията за околна среда, която ще им разреши да ревизират дали има свободни места на плажовете, които желаят да посетят. Тя събира данни в действително време за броя на хората на плажа.

Според въведените в страната нови правила, плажуващите би трябвало да са на разстояние 1,5 метра един от различен, шезлонгите може да бъдат наемани единствено за половин ден, а груповите спортове остават неразрешени. " Полицията няма да следи за спазването на условията по плажовете ", съобщи министър председателят и прикани жителите да съблюдават разпоредбите.

От 18 май Португалия ще стартира втори стадий от облекчение на рестриктивните мерки. Ще отворят музеите, заведенията за хранене и учебните заведения за избрана категория възпитаници. Според икономическите индикатори, през първото тримесечие на годината растежът на стопанската система на Португалия е с 3,9% по-нисък в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Значително е повишена и безработицата. Спадът на Брутният вътрешен продукт се дължи главно на обстановката в региона на туризма, където броят на нощувките понижа с 60% през март спрямо март 2019 година

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР