Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, обяви днес

...
Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, обяви днес
Коментари Харесай

На плаж в Португалия с мобилно приложение

Португалия ще отвори плажовете си на 6 юни, разгласи през днешния ден министър председателят Антониу Коща. Той прикани жителите да конфигурират на мобилните си телефони приложение, което ще им разреши да ревизират дали има свободни места на плажовете, които желаят да посетят.
Според въведените в страната нови правила, плажуващите би трябвало да са на разстояние 1,5 метра един от различен, шезлонгите може да бъдат наемани единствено за половин ден, а груповите спортове остават неразрешени.
Полицията няма да следи за спазването на условията по плажовете, съобщи министър председателят и прикани жителите да съблюдават разпоредбите.
„ Плажовете би трябвало да бъдат място за отмора ”, акцентира той.
Агенцията за околна среда на Португалия създаде мобилна апликация, която ще събира данни в действително време за броя на хората на плажа, тъй че във всеки миг ще може да се ревизира, какъв брой хора има там.
Правителството и мобилните оператори работят върху опцията данните да не се отнасят единствено до броя на хората на плажа, само че и до тяхното разположение.
От 18 май Португалия ще стартира втори стадий от облекчение на рестриктивните мерки, което значи, че ще бъдат отворени музеите, заведенията за хранене и учебните заведения за избрана категория възпитаници. На 4 май държавното управление разреши да се отворят дребните магазини и облекчи рестрикциите във връзка с пътуванията.
Според икономическите индикатори, през първото тримесечие на годината растежът на стопанската система на Португалия е с 3,9% по-нисък в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Значително е повишена и безработицата.
Спадът на Брутният вътрешен продукт се дължи главно на обстановката в региона на туризма, където броят на нощувките понижа с 60 % през март спрямо март 2019 г. 
Коронавирус и кино: Ами секс във филмите след пандемията?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР