Португалия се надява да направи 70 000 теста за коронавируса

...
Португалия се надява да направи 70 000 теста за коронавируса
Коментари Харесай

Масово тестване в социалните домове в Португалия

Португалия се надява да направи 70 000 теста за ковид до края на май в обществени домове, измежду жителите на които са двама от всеки петима умряли от ковид в страната до момента, съобщи организация "Ройтерс ".
До момента са осъществени 17 000 теста в към 200 такива домове. Кампанията би трябвало да обхване 750 обществени домове, с цел да бъде овладяна болестта там "чрез тестване на всички чиновници и живеещи в тях със признаци ", заяви министерството на труда.
По данни на Института за обществено обезпечаване, в домове за обществени грижи в Португалия живеят към 150 000 души, тъй че тестовата акция ще обхване по-малко от половината от тях. Около 35 000 други живеят в нерегистрирани домове.
Португалия до момента е съобщила за 22 797 инфектирани с COVID-19 и 584 смъртни случая. Тези данни са доста по-добри, в сравнение с в прилежаща Испания.
Тъй като 40 на 100 от умрелите са в домове за обществени грижи, визитите в тях са неразрешени още от при започване на въведената в страната карантина на 18 март. Забраната изтича на 2 май. Премиерът Антониу Коща сподели през днешния ден, че даже в случай че изключителното състояние бъде анулирано идната седмица, рестриктивните мерки върху придвижването ще останат в действие.
След като смъртните случаи в тези домове получиха рискови размери, управляващите привлякоха армията да оказва помощ за ограничения за стерилизация в тях.
От здравното министерство през днешния ден оповестиха, че осъществените досега проби в границите на акцията не демонстрират растеж на позитивните проби, което се счита за добър знак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР